Ego insanlığın en büyük zaafıdır. Öyle bir zaaf ki, bütün katliamlar, bütün cinayetler bir çok suç bu dürtümüzden dolayı işlenir. Kendinizi alamaz, egonuza yenik düşer ve hayata karşıda yenik düşersiniz. Zamanımızın en büyük sorunu da aynı şekilde egodur. İnsan oldukça egoda var olacaktır. Peki bir insanın egosunun yüksek olup olmadığını nereden anlarız? Öncelikle konuşmalarından anlayabiliriz: Örneğin eğer bir kimse bir konuyu anlatırken sık sık kendisinden örnek veriyorsa bu kişini ego oranı yüksektir diyebiliriz. Ben bir dini sohbete katılmıştım. Sohbeti gerçekleştiren şahıs, tam 1 saat kendisinden ve yaptığı çalışmalardan bahsetti. Acaba bu yaptığı iyilikleri Allah’ın lütfuna bağlayacak mı diye düşündüm? Ağzından öyle bir cümlede çıkmadı. Öyle ki, bütün insanların kendisini nasıl övdüğünü anlatıyordu. Adeta ego orgazmı geçiriyordu sohbeti anlatan kişi. Ben dayanamadım ve çıktım sohbetten. Egonun insanı küçülten tarafını o zaman anlamıştım. Tevazunun ve alçak gönüllüğün ne denli harika bir meziyet olduğunu o gün öğrenmiştim. Kendime söz verdim bir daha konuşmalarımda …
Devamı »Çocukları internette ne gibi tehditler bekliyor?
Okulların tatile girmesiyle birlikte birçok çocuk soluğu internet ve bilgisayar oyunlarının başında alıyor. Peki, çocuklarımızı sanal âlemde ne gibi tehlikeler bekliyor? İşte dünyanın önde gelen internet ve veri güvenliği şirketi Trend Micro’dan anne-babalara çocuklarını bu tehditlerden korumak için altın değerinde tavsiyeler… Uygunsuz içerikler: Pornografik içeriklerin yanında şiddet içerikli ve madde bağımlılığına özendiren görsel ve videolar, çocukların istemeden de olsa karşılaşabileceği içerikler olarak internette yoğun şekilde bulunuyor. İstenmeyen iletişim: Siber zorbalık ve cinsel istismar olarak iki çeşidi olan istenmeyen iletişim ile çocuklar mesajlar ve e-postalarla ya hakarete uğruyor ya da cinsel olarak istismar edilmeye çalışılıyor. Trend Micro verilerine göre her 3 çocuktan 1’i çevrimiçi tacize uğruyor. Pazarlama ve reklam istismarı: Günümüzde internet üzerinde birçok ilgi çekici reklam mevcut. Bu reklamlarla kişisel bilgilerini veren çocuklara yönelik çöpçatanlık ve kumar siteleri gibi yerlerden uygunsuz içerikler ve reklamlar da paylaşılabiliyor. Gizli web tehditleri: Zararlı yazılımlar, casus yazılımlar, virüsler, fidye yazılımları gibi birçok tehdit, bunlardan …
Devamı »Sosyal medya analitik düşünceyi köreltiyor mu?
İngiltere’de Edinburgh Üniversitesi Bilim ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi’nde yapılan bir araştırma, sosyal medyanın analitik düşünce yeteneğini köreltici bir etki doğurabileceğini ortaya çıkardı. İngiltere’de Edinburgh Üniversitesi Bilim ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi’nde yapılan bir araştırma, sosyal medyanın analitik düşünce yeteneğini köreltici bir etki doğurabileceğini ortaya çıkardı. Dr. Iyad Rahvan “Facebook ve Twitter gibi bilgi paylaşımının bol olduğu internet siteleri yüzünden insanlar kendi düşüncelerini geliştirme zahmetine girmiyor. Çoğu kullanıcı başkalarının fikirlerini süzgeçten geçirmeyerek kendilerininki gibi içselleştiriyor” dedi. Rahvan insanların soru sorma ve eleştirel fikir yürütme süreçlerini kısa keserek “Ne de olsa birileri cevabı biliyordur” diyerek sosyal medyaya yöneldiklerini söylüyor.
Devamı »Sosyal Medya Tuzakları ve İnternet Güvenliği
Yıldız Teknik Üniversitesi bilişim danışmanlarından Işıl Boy’un internet güvenliği konusundaki açıklamalarına dikkat. Işıl Boy, internet kullanımı ve özellikle sosyal medyanın, mahremiyete dair tehditlerine dikkat çekiyor ve özel hayatın, özelde kalmasını, sosyal paylaşım ortamlarında paylaşılmamasını tavsiye ediyor. Dünyanın önde giden bilgisayar firmasının resmi verilerine göre her gün 2.5 kentilyon bayt veri üretildiğini belirten Işıl Boy, son zamanlardaki artışa dikkat çekerken, dünya üzerindeki bilgilerin yüzde 90’ının sadece son iki yılda üretildiğini belirtiyor. Işıl Boy’un açıklamalarından satır başları: * İnternet, 1960’lı yıllarda Amerikan Savunma Bakanlığı ve bazı Amerikan üniversiteleri tarafından yürütülen bir proje sonrasında icat edildi. Amaç neydi? Bilgiye erişmek. * Dikkat etmemiz gereken başka bir husus ise herhangi bir siteye üye olurken sosyal medya siteleri üzerinden “Facebook ile üye ol” ya da “Twitter ile üye ol”a kesinlikle tıklanmamasıdır. Aksi halde bu üçüncü şahıslar sizin adınıza paylaşımlar yapıp profil bilgilerinizi güncelleyip başka insanları bile takip edebilirler. * Çoğunuzun bildiği gibi twitter’da takipçi satın …
Devamı »Etkiler ve Sonuçlarıyla Sosyal Medya Hayatımızın Neresinde?
Yıllarca ağzımızdan düşüremediğimiz “batının iyi yanlarını almak gerek” tümcesini eyleme geçirebildik mi? Geçirebildiysek ne kadar? Daha çok televizyon ve gazetelerle şekillenen düşünceler, artık sosyal medya ile etkileniyor. İnsanlar etkilenmekle kalmayıp etkileyebilme gücünü gösterebiliyor. Sosyal medya araçlarına insanların kolayca ulaşabilmesi ve yön verebilmesi, insan yaşamına sağladığı yararlar kadar toplum yaşamını değiştiren, kabullenmekte zorlandığımız davranış kalıplarına yol açıyor. İnsanların sosyal medyaya alışmaları kadar ona bağımlı olmaları da hızla oldu. Beraberinde gelen değişimler toplumda düşünülmesi gereken sonuçlara yol açtı. Yararlarını görmezden gelemediğimiz sosyal medyanın bizlerdeki zararlı etkisine çabuk alıştık. Sürekli takip etmenin yarattığı bağımlılık sonrası, insanlar biraz olsun bu araçlardan uzak kaldığında bir “merak” içine düşüp, “hayattan bir şeyler kaçırıyorum” düşüncesi ile bulunduğu durum ve ortamdan rahatsız olmaktadırlar. Öyle ki, kısacık bir otobüs yolculuğunda bile gözlerin, ellerde tutulan küçücük ekranlarda kaybolduğunu görebiliriz. Sosyal platformların sağladığı bilgiye kolayca ulaşabilmesi, insanların bu bilgileri hunharca kullanmalarına yol açıyor. Kolayca tüketilen bu bilgilerin üzerinde yeteri kadar düşünmekten …
Devamı »Sosyal medya çocukların zekasını olumsuz etkiliyor
TBMM – TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyonun bugünkü oturumunda, Gazi Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Nöropsikiyatri Merkezi’nden Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay, “Bilgi ve iletişim çağında zihin dönüşümü” konulu sunum yaptı. Giderek artan bilgi ve iletişim çağında zihinlerin olumsuz yönde değişime uğradığını belirten Bolay, “Daha sabırsız, aceleci, hızla bir veriden diğerine atlayan, hızla tüketen bireyler ortaya çıkıyor. Veri nedir, güvenilir bir veri midir gibi sorgulamalardan yoksunlar” diye konuştu. “EKRAN BAŞINDA OTURAN ÇOCUK DAHA ZEKİ OLMUYOR” Milattan önce yaşamış düşünür Plutarch’ın “Zihin içi doldurulacak bir kazan değil, ateşlenmesi gereken bir kıvılcımdır” sözünü hatırlatan Bolay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekli veri bombardımanı insanı daha zeki yapmaz. Verinin içselleştirilip o bireyin zihin süzgeçlerinden geçip özgün bilgiye dönüşmesi gerekir. Bilhassa çocuklar veri bombardımanına maruz kalıyor. Çocuk, internetten sürekli oyun oynayarak, çizgi …
Devamı »Prof.Dr. Kemal Sayar Uyardı: Sosyal medya narsist yapıyor!
Sosyal medya narsist yapıyor Psikiyatr Kemal Sayar sosyal medyanın insanların narsist ihtiyaçlarını gideren bir mecra haline geldiğini söyledi Psikiyatr Prof. Dr. Kemal Sayar, daha çok eğlence amaçlı kullanılan Sosyal Medya’nın bağımlılık yaptığını kaydetti. Prof. Dr. Sayar, “Twitter’da ve Facebook’ta ne kadar twit ve fotoğraf o kadar yalnızlık. Bu alanlar insanların narsist ihtiyaçlarını gideren bir mecra haline geldi” dedi. Türkiye’de internetin bilinçsiz kullanımıyla ortaya çıkan teknoloji bağımlılığına bir yenisi daha eklendi. Psikiyatri kliniklerine artık internet bağımlıların yanı sıra “sosyal medya bağımlıları” da başvurmaya başladı. Ünlü Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kemal Sayar, internette olduğu gibi sosyal meydanın da sadece eğlence amaçlı kullanılmaya başlandığını söyledi. Facebook ve Twittergibi sosyal paylaşım sitelerinin çoğunlukla insanların narsist ihtiyaçlarını gidermek, övülmek, takdir edilmek için tercih ettiğini ifade eden Sayar, “Sosyal medyada kurulan ilişkiler derinleşmiyor. Çok twit atmak ya da fotoğraf paylaşmak görünme isteğimizin çok olduğu anlamına geliyor. Yani insanlar kendini göstermek ve bir şekilde var olduğunu hissettirmek arzusu var” dedi. TWEETLE …
Devamı »Sosyal Medya’da bu 5 şeyi yaparsanız başınız belaya girebilir!
Facebook internet kullanıcılarının olmazsa olmazlarından. Ama sanal dünyada olsa bazı şeylere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yoksa sonunuz aşağıda anlatacağım 5 kişinin sonu gibi olabilir. Bu 5 kişi ne mi yapmışlar? Okuyun da görün! Boşanma davaları son yıllarda büyük oranda arttı. ABD’deki boşanma davalarının sebeplerinin yüzde 20’sinde Facebook’un adı geçiyor. Bütün dünya ile muhatap olduğunuz Facebook gibi bir sosyal ağda söylediklerinize dikkat etmez iseniz, işinizden ve eşinizden olabilir, hatta kendinizi hapiste bulabilirsiniz. Başınız belaya girsin istemiyorsanız eğer, Facebook’ta veya başka bir yerde şu 5 şeyi, yapmayın: 1. Parti resimlerinizi paylaşmak Kanada’da çalışan Natalie Blanchard iş performansı düştüğü için depresyon tanısı konulmuştu ve sigortadan aylık ücret alıyordu. Chippendales, bir partide arkadaşlarıyla geçirdiği güzel vakitleri Facebook’da paylaşmıştı. Ancak bunu gören sigorta şirketi Blanchard’ı dolandırıcılıkla suçladı ve davayı da kazandı. 2. MySpace’de paylaşım yapmak Santa Barbara’da 22 yaşındaki bir kadın, bir parti sonrası alkollü araç sürerken yaptığı kazada, yanında bulunan kişinin ölmesi nedeniyle 2 …
Devamı »Ücretsiz Sosyal Medya Eğitim Seminerleri
Sosyalmedyahaber.com editörleri, ücretsiz sosyal medya seminerlerine başlıyor, anadolu’nun her yerinden gelecek teklifleri değerlendireceklerini belirten editör heyeti, sosyal medya konusunda Türkiye’nin dünya ölçeğinde hatırı sayılır bir yol almasını web 2.0 ve arkasından web 3.0 konusunda bilinç oluşturmayı hedefliyor, Facebook, twitter, friendfeed, google plus, youtube ve diğer sosyal ağlar, sosyal medyanın faydaları, zararları, sosyal medyanın ne olduğu, sosyal medya planlaması, facebook, twitter etkin kullanımı, sosyal medya reklam mecralarının etkinliği, sosyal medyada neden yer alınması gerektiği, bireylerin düşünce özgürlüğüne katkısı, gençler, toplum kesimleri, kurumlar, firmalar ve stk’lar açısından önemi bu konferanslarda ele alınıyor. Seminer sonrasında yine ücretsiz, Sosyal Medya Optimizasyonu ve Sosyal Medya Danışmanlığı konusunda arzu edenler tavsiyelerde bulunulacaktır. Kimler davet edebilir; üniversiteler, gençlik örgütleri, tüm dernekler, eğitim kurumları, vakıflar, firmalar, öğrenci kulüpleri, belediyeler, seminer için bizimle irtibat kurabilirler. ücretsiz seminer için mail ile irtibat geçebilirsiniz,gelen tekliflere göre il il seminer yeri ve zamanı sitemizde duyurulacak, o bölgedeki bireysel katılımcılarda haberdar edilecektir. mail …
Devamı »A’dan Z’ye Sosyal Medya Aramaları
Ücretsiz Sosyal Medya Eğitimi haberimizin bir parçası olarak, google üzerinde harf harf sosyal medya hakkında ne arandığı hakkında bir çalışmamız, sosyal medya’nın ne olduğunun merak edildiği ve sosyal medya konusundaki açlık arama sonuçlarından belli oluyor, sosyal medya araçları, sosyal medya ajansları, sosyal medya blog, sosyal medya bölümleri, sosyal medya canfeza, sosyal medya cerilevis, sosyal medya çakalları, sosyal medya çalışmaları, sosyal medya danışmanı, sosyal medya doğuşu, sosyal medya derneği, sosyal medya editörü, sosyal medya etik, sosyal medya ebru vatansever, sosyal medya firmaları, sosyal medya falanca, sosyal medya gelişimi, sosyal medya gökhan beter, sosyal medya gündemi, sosyal medya iş ilanları, sosyal medya istatistikleri, sosyal medya ikon, sosyal medya kutup zencisi, sosyal medya kanalları, sosyal medya konukları, sosyal medya makale, sosyal medya monitoring, sosyal medya markalar, sosyal medya nasıl kullanılır, sosyal medya nihan, sosyal medya nasıl gelişti, sosyal medya pazarlama yöntemleri, sosyal medya ppt, sosyal medya pucca, sosyal medya reklamcılığı, sosyal medya röportaj, …
Devamı »