Uzmanlar, kullanıcı verilerinin dolandırıcılar için çok değerli bir varlık olduğunun altını çiziyor. Medyada geniş yer bulan olaylar ve istenmeyen e-postalarla ilgili yapılan analizler de bunu kanıtlar nitelikte. Siber saldırganların kullandığı sürekli gelişen yöntemlere karşı iki kat dikkatli olmak, özellikle de çevrim içi saldırılar söz konusu olduğunda çok büyük önem taşıyor. 1- İstenmeyen e-postaların ana hedefi, kimlik avı ve sosyal mühendislik yöntemleri kullanarak kişilerin hesaplarını veya banka kart bilgilerini ele geçirmek olduğundan, dolandırıcılar genellikle insanlardan bilgi sızdırma amacıyla toplu e-posta gönderiyor. 2- Bu da istenmeyen e-postalar ve kimlik avı saldırılarının sıklıkla birlikte kullanıldığını gösteriyor. 3- Kullanıcıların bu tür saldırıla karşı daha dikkatli olmasına yardımcı olmak isteyen Kaspersky Lab, dolandırıcıların en çok kullandığı 5 hileyi açıkladı: 4- 1. Sosyal ağlardan gelen sahte bildirimler Dolandırıcıların en sık kullandığı yöntem, popüler sosyal ağlardan geliyor gibi görünen sahte bildirimleridir. Bunlar genellikle yeni arkadaşlar, onların yaptıkları, yorumlar, beğeniler ve benzeri konularda olur. 5- Bu tür mesajlar …
Devamı »FACEBOOK’DAN BİR SKANDAL DAHA!!!
Facebook yeni bir skandalla çalkalanıyor. Bu kez ortaya çıkan skandalı dünya devi hiç tereddütsüz kabul etti!. Bakın Facebook meğer sizden habersiz ne yapmış? Facebook’ta sular durulmuyor. Yüz milyonlarca abonesi olan şirketin kullanıcıların profil bilgileri dışında özel mesajlarını da paylaştığı ortaya çıktı. Dünya devi, özel mesajlarınızı başta Netflix ve Spotify olmak üzere bazı kuruluşlarla paylaştığını itiraf etti! New York Times’ın haberine göre Facebook uzun yıllardır bu şirketlerle kullanıcıların çok özel bilgilerini paylaşıyor. Peki sizin özel mesajlarınızın Spotify veya Netflix’te olduğunu nasıl öğreneceksiniz? Yolu gayet basit: Örneğin Spotify hesabınıza erişirken Facebook hesabınızı kullandıysanız artık özel mesajlarınız başta olmak üzere her şeyiniz Spotify’ın gözünün önünde demektir! Bu kapsamda Spotify’ın sadece bir ayda 70 milyonu aşkın Facebook kullanıcısının özel mesajlarını görebildiği ortaya çıktı. Ancak hem Spotify hem de Netflix, bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte bu tür geniş erişime sahip olduklarından habersiz olduklarını söyledi. Yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi: “Yıllar içinde Netflix’i daha …
Devamı »Batman’da ‘Dijital Ve Sosyal Medya Pazarlama Yönetimi Atölyesi’ Programı Düzenlendi.
Batman Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğinde Batman’da düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Dijital ve Sosyal Medya Pazarlama Yönetimi Atölyesi” eğitim programı Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. “Dijital ve Sosyal Medya Pazarlama Yönetimi Atölyesi”ne Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş’un yanı sıra, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hıfzıllah Özoğul, İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, Bahçeşehir Koleji Temsilcisi Turgut Önal, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları, Batman Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı. “Dijital ve Sosyal Medya Pazarlama Yönetimi Atölyesi” açılış konuşması yapan Rektör Durmuş, “Globalleşen dünyada teknoloji sayesinde ticaret sınırlarının kalktığı bir dönemde dijital ve sosyal medya pazarlama yönetimi gibi önemli ve faydalı bir eğitim atölyesini siz değerli Batman iş dünyasına ve Batmanlılara sunmaktan mutluluk duymaktayım. Programın hazırlanmasında emeği geçen başta Bahçeşehir Üniversitesi’ne, Bahçeşehir Koleji’nin buradaki temsilcisi Turgut beye emeği geçenlere ve özellikle eğitimi veren Dr. Öğr. Üyesi Şafak Şahin’e teşekkür ederim. İnşallah …
Devamı »İNTERNETTEKİ TEHLİKELERDEN ÇOCUKLARI KORUMANIN YOLLARI
İnternet günümüz insanının hayatını son derece kolaylaştıran, her yerde ve her zaman erişebildiğimiz bir teknoloji. İnternet sayesinde bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilir, gidip göremediğimiz her yer hakkında bilgi edinebilir, sosyal iletişim siteleriyle yeni dostluklar kurabilir; film , müzik ve videolar ile eğlenceli vakit geçirebiliriz. Fakat bizi internetten korkutan birçok tehlikeyi de gözardı edemeyiz. Özellikle çocukları internetin zararlı etkilerinden korumak için bazı önlemlerin alınması şart olmuş durumda. Günümüzde çocukların çoğunun bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanımı ebeveynlere oranla daha ileri seviyededir. Anne ve babaların internet ve bilgisayar teknolojileri konusunda bilgi sahibi olmaları, eğer bu konuda yeterince bilgi sahibi değillerse kendilerini geliştirmeleri, en azından çocuklarını doğru yönlendirecek ve denetleme yapabilecek seviyede internet kullanımını öğrenmeleri gerekmektedir. Öte yandan internetin hızlı şekilde hayatımıza nüfuzu cep telefonları ile daha da hızlanıyor ve çocuklarımız da bu cihazlara bizimle beraber oldukça yakınlar. İnternetteki içeriklere dikkat Nasıl dünyada iyi insanlar kadar, hırsızlar, tacizciler, tecavüzcüler, yalancılar, hayalciler, katiller …
Devamı »Sosyal Medya Kullanımındaki Büyük Artış (İnfografik)
Webrazzi’nin Sosyalmedya.co’yu Satın Alması ve Sektörde Tekelleşme
Monopol firmalar, bir sektörün tüm gücünü elinde bulunduran ve sektörü istediği gibi manipüle edebilen firmalardır. Tekelleşme, en nihayetinde son kullanıcıya her zaman zarar ile dönmüştür. Ekonomik modellerin çözüm getiremediği bir “bug” olan tekel (monopol) haline gelme, hem sektörü elinde tutan Monopol’ün “arzusu” doğrultusunda hareket etmesine, hem de nihai kullanıcıların, verdiklerinin karşılığını alamamalarına sebep olur. Bu girizgahın sebebi, bugün internet yayıncılığında bomba haber olan sosyalmedya.co adlı sitenin webrazzi tarafından satın alınmasıdır. Kıroyum emme para bende SosyalMedya.co, Fatih Güner tarafından 2011 yılında kurulmuş, sosyal medya odaklı bir blogdu. Katalizör etkisi ile kısa sürede üst sıralara tırmanan site, Türkiye’nin en çok takip edilen bloglarından biri olmuştur. Süreç içerisinde, etik konularda çokca “faullü” hareket yapan site, sektörü “elinde tutmanın” gücü ile istediğine “laf çakar”, istediğine “destek olur” hale geldi. Hatta, Turkcell ile yaşadıkları sürtüşmeler ve ardından gelen reklam alma gibi hareketleri camiada sıkça konuşulan konulardan biri olmuştu. SosyalMedya.co, sosyal medya blogçuluğuna getirdiği “zehirli soluk” …
Devamı »BELEDİYE BAŞKANLARININ MEDYA KARNESİ
AJANS PRESS, BELEDİYE BAŞKANLARININ MEDYA KARNELERİNİ YAYINLADI. ANKARA VE İSTANBUL İLK DEFA SIRALAMADA İLK DÖRTTE DEĞİL. Ajans Press’ten alınan 8 aylık Belediye Başkanları haber karnesinde bir ilk yaşandı… Ankara ve İstanbul ilk 4’te yer almadı. Seçimler yaklaşırken, 81 ilde Belediye Başkanlarının medyada daha çok yer alma yarışı başladı. Sadece Ulusal basında değil, bölge yerellerinde de icraatların altını çizmek için son döneme girildi. 81 il içinde, 1 Ocak – 31 Ağustos arası en fazla haber olan başkan, 10 binin üzerinde haber ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın oldu. Başkan Akaydın’ı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz takip etti; Aldırmaz 8 bin 565 haberle ikinci oldu. Başkan Aldırmaz’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takip ederken dördüncü sırada Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 7 bin haber ile listenin beşinci sırasından giriş yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli ve Kayseri Belediye …
Devamı »TV reytingleri Sosyal Medya’dan takip edilebilir mi?
Kısa bir süredir, yerli dizilerde Twitter haşhtag başarılı bir şekilde uygulanıyor. Bazı diziler yayınlanırken dizi ismini kullanırken, bazıları dizi izleyenlerini ve twitter kullanıcılarını ınteraktif bir şekilde kullanmak için kullanıcılara verdikleri kelimelerle onların hayal güçlerinden faydalanıyor. Kuzey-Güney dizisi ise, dizi karakterine twitter kullanıcısı açarak dizinin yayınlandığı anda realtime tweet attırıyor. Aynı zamanda verdiği haşhtag ile twitter kullanıcısı izleyenlerine diziden bahsettirebiliyor. 70 milyonluk nüfusu olan Türkiye’de 80 ilin sadece 21 tanesinde reyting ölçme cihazı var ve toplam 2 bin evde olan bu cihazlar Türkiye’nin reyting kaderini belirliyor. Oysa çoğunluğun sesini sosyal medyadan daha rahat takip edilebilir. Belki TV kanalları önümüzdeki günlerde sosyal medyadan reytingler hakkında yardım alırlar. Reyting ölçümlemelerini yapan şirketin kendi sosyal medya ekibini kullanarak (yoksa oluşturarak) daha sağlıklı veriler elde edebileceği gerçeğini de düşünmek gerekir.
Devamı »Sosyal Medyada Kalıcı Olabilmek İçin Bazı İpuçları
Sosyal medya, aslına bakıldığında kuralsız bir mecra değil. Müşterilerle ve sektörünüzde bulunan diğer kişilerle ve sektörünüzün dışında kalan kullanıcılarla sağlam bir diyalog oluşturmak istiyorsanız bazı kurallara uymanız gerekiyor. Bu kurallardan bazılarını gözlemlerime dayanarak sizler için derledim: 1- Kendi uzmanlık alanınızın içinde markanızın yapmış olduğu faaliyetleri ve dünyada yaşananları markanızın bakış açısından, özgün ve samimi bir dille aktarmalısınız. 2- Kişilerin hakkına riayet eden iletiler göndermelisiniz. 3-Göndermiş olduğunuz iletiler ilgi çekici ve anlamlı olmalı. 4- Gönderdiğiniz iletiye gelen yanıtlara en kısa zamanda dönmelisiniz. Unutmayın, sosyal medyada vakit çok önemli. Yanıt vermeniz gereken noktada yanınıtızı en kısa zamanda vermelisiniz. 5- Başkalarının fikirlerine tahammül göstermelisiniz. 6- Başka bir kullanıcının fikirlerine katılmıyorsanız bunu kibar bir dille ifade etmelisiniz. Ama asla kışkırtıcı bir tartışmanın içine girmeyin. 7- Sosyal Medya ortamında samimiyet çok önemlidir ve samimi olup olmadığınız çok kolay anlaşılır. Bu yüzden mutlaka sade olun. Takipçilerinizle konuşurken ağdalı bir dil kullanmaktan kaçının. Onların gerçek kişiler olduklarını asla unutmayın (maalesef zaman zaman bu olabiliyor) Ve takipçilerinize …
Devamı »Sosyal Medya Hakimiyeti
Facebook ve Twitter başta olmak üzere sosyal paylaşım ağlarına artan yoğun ilgiye şirketler de daha fazla kayıtsız kalamadı. Artık şirketler proje başına 100 milyon liralara kadar varan bütçelerle sosyal medyanın içindeler. Facebook’un dünyadaki kullanıcı sayısı 750 milyona ulaşmış durumda. Bu da hiç şüphesiz sosyal medyada yer almak isteyen kurumların iştahını kabartıyor. Peki ülkemize bakacak olursak sosyal medyaya bakış açımız nasıl? Dünyada sosyal medya trendlerini en yakından takip eden ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türkiye, Facebook’ta en çok kullanıcıya sahip ülkeler sıralamasında dördüncü sırada. Facebook’ da Türk kullanıcıların sayısı şu anda 28 milyon civarında. Facebook u popülerlik açısından Twitter takip ediyor. Hele de Twitter’ın Türkçe ara yüzünün kullanıma sunulmasıyla bu mecranın da Türk üye sayısının büyük bir ivmeyle artması beklenmekte. Tüketicilerin sosyal medya ağlarına olan ilgisi, şirketleri de doğal olarak harekete geçirdi. Özellikle de pazarlama ve iletişim sektöründe yeni kuralları sosyal ağlar oluşturur hale geldi. Artık markalar sosyal ağlarda tüketicileri ile buluşuyor; …
Devamı »Twitter’da güvenliğiniz için 5 püf nokta
Hiçbir zaman kişisel bilgilerinizi -telefon numarası, adres, okul ismi gibi- vermeyin. Gün içinde nerelere gideceğinizden bahsetmeyin. Harfler ve rakamların hatta sembollerin birleşiminden oluşan bir şifre seçin. Mümkünse şifrenizi sık sık değiştirin. (mdysn1493(/)& gibi) Mobil telefonlarınızın ayarlarına dikkat edin. Çektiğiniz fotoğraflar yer bilgisini içermek üzerine ayarlanmışsa, tweeti nerden attığınız bulunabilir. Yani nerde olduğunuz bilgisini yayınlamış olursunuz. Twitter’a yazdığınız herşeyin -tweeeti silseniz bile- kalıcı olduğunu ve depolandığını aklınızdan çıkarmayın. İşiniz, patronunuz ile ilgili eleştri yapmayın. İş ilişkileriniz zedelenebilir. Hatta işinizden olmaya kadar gidebilir
Devamı »Sosyal Medya Optimizasyonu-SMO
Sosyal Medya Pazarlaması ve Optimizasyonu Sosyal Paylaşım; benzer ilgi alanlarına sahip insanların küçük gruplar halinde bir araya gelmesini tanımlayan çok geniş bir kavram olmasına rağmen, bu tür gruplara ev sahipliği yapan sosyal web sitelerini ifade eden online sosyal ağ oluşumlarıyla aynı anlamda kullanılır oldu. Online Sosyal Ağ oluşturma web sitelerinin ortaya çıkmaya başladığı 1990’ların başından beri en hızlı büyüyen internet teknolojisi oldu ve şimdi de hayatlarımızı değiştirmek için çaba sarf ediyor. Sosyal web siteleri artık dünya üzerinde pek çok insanın temel ilgi alanı halini aldı. Hatta bazılarının yegâne ilgi alanı oldu. Facebook’un açtığı ve MySpace, Twitter, LinkenIn ve diğerlerinin de ilerlediği yolda Sosyal Ağlar online faaliyetlerine egemen oluyor ve yakında bildiğimiz şekliyle bütün online aktivitelerin bir kısmını oluşturacak. Sosyal Ağ Oluşumlarının ne gibi bir faydası olabilir? Sosyal Ağ siteleri devamlı olarak çok sayıda ziyaretçi tarafından takip edildiği ve bu sitelerde kayıtlı her bir kişinin kendine ait online profili tanımlı olduğu …
Devamı »