Twitter; artık sivil toplumun da kampanyalarını duyurmalarını ve seslerini daha geniş kitlelere aktarmalarını sağlayan muhteşem bir platform. Türkiye’nin önde gelen STK’ları, yüzbinlerce takipçileriyle sosyal medyada toplumun her kesimine sesleniyor. Eğer siz de bir STK iseniz ve bir Twitter hesabınız yoksa hemen Twitter’ın kurumlara yaptığı katkılara bir göz gezdirip 10. yıl onuruna başlamaktan geri kalmayın! Geç olsun güç olmasın! LÖSEV @losev1998) Lösemili Çocuklar Vakfı, Aralık 2009’dan beri Twitter üyesi ve Türkiye’deki en aktif kullanıcılar arasında. Günde en az iki paylaşım yapan LÖSEV, kampanyalarından gönüllülerle yaptıkları çalışmalara anketlerden iş ilanlarına kadar her alanda Twitter’a başvuruyor. Twitter’ın kendileri için ne anlama geldiğini bir de 500 bin takipçisi olan LÖSEV’den dinleyelim: “Twitter üzerindeki sosyal medya hesabımızdan, her zaman LÖSEV’in yanında olan takipçilerimizden destekleyici ve motive edici mesajlar almaktayız. Zaman zaman gelen eleştiri ve önerileri kurumumuzun gelişmesi için bir fırsat olarak görüyor, değerlendiriyoruz. Anketler ise bilgilenme ve bilinçlendirmede fayda sağlıyor. Twitter sayesinde kampanyalarımızı yüzbinlerce takipçimize …
Devamı »Sivil Toplum Kuruluşlarında Online Tahsilat Dönemi
Sivil toplum kuruluşları tüm Dünya’da vazgeçilmez kurumlar olarak insanlığa ve diğer tüm canlılara hizmet vermektedir. Dernekler, Vakıflar, Federasyonlar yani kısacası tüm sivil toplum kuruluşları üye aidatlarını, bağışlarını ve diğer tüm ödemeişlemlerini ya banka havalesi ile yapıyor ya da telefondan mesajla gerçekleştiriyor. Yeni gelişen teknoloji ve insanların işlemlerini daha hızlı, aktif isterlerse taksitle yapabileceği bir teknolojiyi ihtiyaç haline getirdi. Online aidat, bağış ve ödeme sistemi. Bu sistem ile artık tüm sivil toplum kuruluşları,dernekler ve vakıflar üyelerinden aidatlarını, dernek bağışlarını ya da diğer tümtahsilat işlemlerini online olarak kendi web siteleri üzerinden yapabilecek. Bu sistem ile insanların bağış yapmaları kolaylaşacak, üyelerin aidat yapmaları kolaylaşıp hızlanacak ve sivil toplum kuruluşları teknolojinin avantajlarını yakalamış olacaktır. Umut ediyorum ki online tahsilat sistemi ile tüm dernekler, vakıf ve diğer tüm sivil toplum kuruluşları online tahsilatın keyfine varır.
Devamı »Halkla İlişkiler Ve Sosyal Medya (1)
Halkla ilişkiler, demokrasiye uygun topluluklara has bir özgünlükte kanaat oluşturma, tasdik, rıza ya da itibar elde etme yoludur. Günümüzde bireylerin aktif bir şekilde kullandıkları internet sayesinde mekan, mesafe gibi algıları değişime uğramıştır. İnternet halkla ilişkiler alanında (tamamen) olmasa da birçok şeyi değiştirmiştir. Kurumlar yalnızca işlevsel olan etkili bilgileri internetle sağlamakla kalmayıp aynı zamanda devamlı olarak hedef kitleye iki taraflı iletişim ortamını sağlar. İnternet üzerinden iletişim sosyal medya imkanları oluşmadan evvel dengesiz tepkilerin hüküm sürdüğü, simetrik olmayan iletişim modelinin kabul gördüğü bir ortamdı. Sosyal medyanın katılım , açıklık, söz söyleme gibi kullanıcılara sağladığı mekan ve zaman kısıtlaması olmayan imkanları kurumlarla hedef kitle arasındaki iletişimi tutarlı bir devinimin elde edildiği çift yönlü asimetrik olmayan bir iletişim ortamı haline getirmiştir. İnternette mesafe ve mekan tanımaksızın spontane bir şekilde oluşan ağlar, halkla ilişkilerin kanaat oluşturma, güven, tasdik, rıza ya da itibar elde etme yollarının faal, randımanlı ve her şeyden önemlisi ölçülebilir olarak uygulanabildiği iletişim kanallarına dönüşmüştür. Sosyal Medya ortamları ( ve bloglar, forumlar, interaktif …
Devamı »BTK filtreyi tartışmaya açıyor
22 Ağustos’ta yürürlüğe girecek olan filtre yönetmeliğinin tartışılacağı toplantıya Sivil Toplum Kuruluşları da çağrıldı. 22 Ağustos’ta yürürlüğe girecek internette filtre uygulamasına ilişkin yönetmeliğin sahibi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu konuyu tartışmaya açmaya karar verdi. BTK tarafından gönderilen mektupta İnternetin güvenli kullanımına ilişkin usul ve esaslar hakkında 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü geniş çaplı bir toplantı düzenleneceği bildirildi. NOT: Mektuba göre ayrıca ilgili İnternet kurulu üyelerinin dışında da katılımcıların olacağı bir çalışma grubu da oluşturulacak.
Devamı »