https://juragankomik.com
Perşembe , 12 Aralık 2024

Tag Archives: suavi kemal yazgıç

DEVE Dergisi İlk Sayısıyla Sosyal Medyada Gündem Oldu

gezgin

Türkiye’deki popüler dergiciliğin önemli isimlerinden Ferzende Kaya  Öküz, Hayvan, Yeni Harman dergilerinde çalışan ve ESMER Dergisi’ni kurup, 3,5 yıl yayın yönetmenliğini yaptı, Ahmet Hakan, Küçük İskender, Adnan Özer, Mevlana İdris, Lale Müldür, Muhsin Kızılkaya, ressam Ahmet Güneştekin, yönetmen Mustafa Altıoklar, Pelin Batu, Coşkun Aral, Enver Aysever, Yılmaz Erdoğan ve Esra Elönü gibi birbirinden renkli isimlerin bulunduğu dev bir kadroyla DEVE dergisini kurdu. Esra Elönü ve Kötü Şair Şerafettin’in editörlüğünü yaptığı DEVE Dergisi’nin ilk sayısı 1 Nisan’da bayilerdeki yerini aldı, DEVE 50 bin basılarak bütün Türkiye’ye dağıtıldı.   DEVE, Türkiye’nin Kültür-Sanat Harekatı Ferzende Kaya, DEVE’yi Türkiye’nin kültür sanat harekatı olarak tanımlıyor. İlk defa bir dergide Türk edebiyatının her kesiminden imzanın bir dergide buluştuğunu söyleyen Ferzende Kaya, bu durumu şöyle açıklıyor: “Edebiyat mahalle mahalle ayrılmış durumda. Herkes kendi mahallesine çekilmiş. DEVE Türkçe edebiyata hizmet eden, söyleyecek sözü olan, ustaları, edebiyatçıları, şairleri, yazarları ve gençleri buluşturdu. Biz sevdiğimiz ustaları, sevdiğimiz edebiyatçıları, kalemine güvendiğimiz …

Devamı »

Şiirin Bilge Abisi Nurettin Durman İçin Saygı Gecesi

Şiirin bilge abisi Nurettin Durman , kendisi için şiir gibi yaşıyor demek yerine, şair adam demek yerine şiir adam demek daha doğrusu, Nurettin Durman şiirin vucut bulmuş hali, şiir yazmıyor adeta şiirler onu yazıyor, şiirler hayatına yön veriyor, Nurettin Durman şiiri hayatına özne yapmış birisi, hayatını şiirin ellerine teslim etmiş, şiirle yatıp şiirler kalkmış biri, hayatının her evresinde şiir durakları mevcut, kitapları ile o yıllara kalıcı izler bırakmış bir şair Nurettin Durman, Son 50 yıllık Türk şiirinin her evresine dair unutulmaz anılar biriktiriyor, Türkiye’deki tüm şiir çevreleri ile diyalogları, Türkiye’nin ekol olmuş şiir dergileri ile iletişimi ve en önemlisi şiiri ideolojik kamplaşmadan çıkaran evrensel kimliği ile Türk şiirin bilge abisi olmayı hak ediyor. Bir çok gençi şiiri heveslendiren, ve yine Modern Türk şiirinin kaliteli şairleri ile yol arkadaşlığı eden Nurettin Durman’ı şair arkadaşları saygı gecesi ile onurlandırıyorlar, Geçtiğimiz aylarda ağır bir hastalık geçiren Nurettin Durman şiire daha güçlü bir şekilde …

Devamı »

İstanbul Ezgi Şöleni

İstanbul 15 ocak 2012 günü unutulmayacak bir geceye hazırlanıyor! Yıllardır söyledikleri ezgileriyle seslerine aşina olduğumuz, ezgileriyle heyecanlandığımız, hüzünlendiğimiz birçok güzel sanatçı İstanbul Ezgi Şöleni’nde bir araya geliyor. Sürpriz sanatçıların da katılacağı geceye, birço…k çevreden simge isim de katılıyor. # Yusuf Goncagül’ün müzik dinletisi ile başlayacak gecede sahne alacak müzisyenler şöyle: – Ömer Karaoğlu – Umut Mürare – Taner Yüncüoğlu – Alper – Adem Tuzcu – Ammar Acarlıoğlu # Program davetiyeli olacak. Davetiye bedelleri ise 10 TL. # DAVETİYE EDİNME NOKTALARI Ağaç Kitabevi / Fatih Eski Kafa / Fatih Ahenk Cafe / Üsküdar (Üsküdar Belediye Binasının Arkası) Ayrıca Bilgi ve Davetiye İçin: 0507 498 54 66 # GECEYE DAVETLİ KONUKLAR! Nureddin Yıldız (Sosyal Doku Derneği) Ebubekir Sifil (Darul Hikme) Bülent Yıldırım (İHH İnsani Yardım Vakfı) Mehmet Güney (İnsan ve Medeniyet Hareketi) M. Lütfi Arslan (Genç Dergisi) Abdullah Yıldız (Araştırma ve Kültür Vakfı) Cüneyt Sarıyaşar (MAZLUMDER İstanbul) Halit Ömer Camcı (Gezgin Dergisi) Cezmi …

Devamı »

Ayaküstü Sevişmeler Röportajı

En çalışkan Şair ve yazarlardan biri olan Suavi Kemal Yazgıç kendi sitesinde, ödüllü yazar Zeki Bulduk ile güzel bir röportaj gerçekleştirmiş, biz de bu iki değerli yazarın söyleşisini okurlarımız için paylaşmak istedik buyrun; Zeki Bulduk’un 2008 yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Ödülü’nde üçüncü olan dosyası Ayaküstü Sevişmeler, nihayet okuruyla buluştu. Bulduk ile romanını konuştuk. Kahraman kadrosu en kalabalık olan romanın Ayaküstü Sevişmeler oldu galiba. Ancak bir açıdan bakınca da romanında yer alan kişilerin hiçbiri kahraman değil. Ortak paydası ne bu insanların? Sanırım kalabalık gerekiyordu. Nümayiş vardı. Merhamet yoktu. Mantık yoktu. Akıl tatile çıkmıştı. Söz, en absürd biçimde kullanılıyordu. 1997-2007 arasında dilin şehveti dört bir yanı sarmıştı. Birilerinin hakkını hak gaspedenler savunuyor, zulüm gerekçelendiriliyor, akıl oyunlarından çok “ben dedim oldu” faşizmi dört bir yanı dolaşıyordu. Yorulan ama kavga etmekten, âşık olmaktan, pes etmeyip inadına çağın ve akıl tutulmasının karşısında duran, çıkış yolları arayan kahramanlarım oldu. Merhamet ve kavga sanırım ortak yanları.  Harut ve Marut …

Devamı »