https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Tag Archives: Türk Hava Yolları

Gaziantep Üniversitesi’nde Hackathlon Etkinliği Düzenlenecek

Gaziantep Üniversitesi’nde 23-24 Mart tarihlerinde arasında gerçekleştirilecek olan Hackathlon etkinliği, dijital teknolojilerin oluşturulmasını teşvik edecek. Detaylar haberimizde Gaziantep Üniversitesi’nde 23-24 Mart tarihlerinde hackathon etkinliği gerçekleştirilecek.Here & Locial Hackathon hayatı kolaylaştıracak çözümler geliştirmeniz ve dijital teknolojiler oluşturulmasını teşvik etmek amacını taşıyan 24 saat boyunca sürecek olan bir yazılım geliştirme maratonu olarak tanımlanıyor. Çeşitli ödüller dağıtılacak Hackathon katılımcıları Türk Hava Yolları ve Here tarafından sunulacak servisler ve veri setlerinin yanı sıra, farklı sektörlerden API sağlayıcı paydaşların servislerini de kullanarak hayatı kolaylaştıracak yenilikçi uygulamalar geliştirecekler. Etkinliğin teması ise Mobilite, Akıllı şehirler ve harita deneyiminin oyunlaştırılması olacak. Hackathon’da birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.000 TL ve üçüncüye ise 3.000 TL ödül verileceği açıklandı.. Bu ödüllere ek olarak ilk üçe, 1 yıllık inkübasyon ve yatırımcı sunumu da verilecek.

Devamı »

THY’de eylem krizi

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamazken, sendika grev yasağına yönelik eylem çağrısı yaptı. Havacılıkta dün geceden itibaren kriz yaşanıyor. THY yolcuları, eylem nedeniyle iptallerle karşılaşıyor. Hava İş, havacılık sektörüne grev yasağı getiren kanun maddesine tepkisini dile getirirken, üyelerine işe gitmeme çağrısı yaptı. Bu durum ise THY’nin birçok seferinin iptal olmasına neden oldu. THY ise, “Hava İş Sendikası yasadışı grev çağrısı yapmış, çalışanların bir kısmı bu çağrıya uymuştur. Bu nedenle uçuş operasyonunda aksaklıklar yaşanmaktadır” açıklamasını yaptı. THY ise bu eyleme katılanların iş sözleşmelerini bugün feshetmeye başladı. Diğer yandan ünlü hacker grubu Red Hack ise THY’nin internet sitesini hackledi.  Redhack’in twitter hesabından yapılan açıklamada eylem, “THY sitesinde ilaçlama” denilerek duyuruldu. Bu nedenle, online bilet almak da imkansız hale geldi.  

Devamı »

THY’den Ücretsiz, İş Garantili Pilot Okulu

THY Uçuş Eğitim Akademisi maliyeti toplamda 90 bin Euro tutan Pilot okulunu 15 yıl Thy bünyesinde çalışmak kaydı ile ücretsiz olarak veriyor…  Türkiye’nin büyüyen uçak filosu, havayollarının yeni pilotlara ihtiyacının her geçen gün artmasına neden oluyor. Bugün için Türkiye’deki toplam uçak sayısı 300’ün üzerinde. Sadece Türk Hava Yolları’nın filosunda 134 uçak bulunuyor. Milli havayolunun hedefi, sayıyı 2015’te 196 uçağa çıkarmak. Türk Hava Yolları, büyüyen filosuyla beraber artan pilot ihtiyacını karşılamak için THY Uçuş Eğitim Akademisi’nde pilot yetiştiriyor. 100 öğrenci kapasiteli Akademi, Alman Uzay ve Havacılık Merkezi’nin DLR testi ile bir kişinin pilot olup olamayacağını yüzde 97 oranında belirleyebiliyor. Simülatör eğitimde önemli Okula girmeye hak kazanan adaylar pilotluk eğitiminde 750 saatlik yer derslerinin yanı sıra, simülatöre girmeden önce uçak sistemlerini öğrenmek için CBT denilen bilgisayar tabanlı eğitim de alınıyor. Akademide verilen eğitimin her aşamasına büyük bir disiplin hâkim. Öğrenciler uçuşa başlamadan önce öğretmenlerinden yapacakları uçuşla ilgili brifing alıyor. Daha sonra uçak başı …

Devamı »