“Sosyal Medya’nın ABC”si” kitabı Cumhurbaşkanlığı’nda önemli isimlerin yazarlığında çıktı. Dünyada sosyal medyanın popülerliği her geçen gün artıyor. Facebook’un 1.2 milyar, Twiter’ın 600 milyon, Whatsapp’ın 450 milyon, İnstagram’ın ise güncel 150 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor. Sosyal medyanın kullanıldığı alanlar ise her geçen gün artıyor. Türkiye ise Avrupa’da sosyal medyayı en çok kullanan 2.ülke Bir kavram olarak konuşulmasından 9 yıl sonra dünyada vazgeçilemeyen ve en etkili iletişim araçlarından biri haline gelen sosyal medya, bugün yeni iş alanlarına girmekten – evliliğe, ülkelerin tanıtımlarından – toplumsal ayaklanmalara kadar kullanılan en önemli haline gelmiş durumda.. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Medya Ekibinin önemli isimleri tarafından bu yolda nelerin doğru nelerin yanlış yapıldığını anlatan, geçmişten bugüne sosyal medya analizlerinin yer aldığı sosyal medya ansiklopedi niteliğinde bir kitap yayımlandı, Sosyal Medya’nın ABC’si.. Alfa Yayınlarından çıkan “Sosyal Medya’nın ABC’si” kitabının yazarları arasında; Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter, Cumhurbaşkanlığı internet Yayını ve Halkla İlişkiler Müdürü Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzmanları İbrahim Sığın – Hakan Çopur ve Fatih Özutku’nun yanı …
Devamı »Twitter’da Öğrendikleri ile Yetişen Bir Nesil Var
İletişimciler, belediye başkanları ve sosyal medya fenomenlerinin katılımıyla “Propaganda Sürecinde Etkili Sosyal Medya” paneli düzenlendi. Programda konuşan İletişim bilimci, sosyal medya danışmanı Yalçın Arı yaptığı konuşmada insanların tercih etse de, etmese de sosyal medyadan etkilendiğini belirterek, “İnternette yaşanan her şey gerçek değil. Ondan etkilendiğimiz kadar büyük değil fakat ondan etkilendiğimiz bir gerçek. Ondan etkilendiğimiz için onu ciddiye almalıyız. Özellikle siyasilerin, verdiği mesajlara dikkat etmesi gerekiyor. Twitter’da öğrendikleriyle büyüyen bir nesil var. Her yeni teknoloji, yeni bir insan prototipi doğuruyor. İletişim, teknolojinin işgali altında. Bilgi öldü, yerini kanaatlere bıraktı”dedi. Arı, açıklamalarının devamında son günlerdeki kutuplaşmalara da değinirken, “Kutuplaşma eskiden de vardı ancak biz fark edemiyorduk. Bugün sosyal medya sayesinde herkesin konuşma imkanı var, herkesin konuştuğu bir ortamda kutuplaşma da daha görünür bir hal aldı. Eskiden sadece birileri konuşma imkanına sahipti ve bizler onların dediklerine göre Türkiye’yi yorumluyorduk. Bugün herkes kendine göre bir Türkiye görüyor. O yüzden herkes sadece kendi konuştuğuna, yazdığına inanıyor” …
Devamı »E-Kitap: Sosyal Paylaşım Siteleri Soruşturması
Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi sosyal medya hakkında önemli bir soruşturma raporu hazırladı. Pdf formatında bir e-kitap olarak indirilebilen bu rapordaki sorulara birbirinden değerli bir çok, sosyolog, yazar, yayıncı ve tv yapımcısı cevap verdi. “Sosyal Paylaşım Siteleri Soruşturması” hakkındaki raporun basın açıklamasını UHİM adına, dernek merkezinde Mali İşler Direktörü Atıf Gönenç yaptı. açıklama şöyle; UHİM olarak toplumsal çözülmlerde büyük etkisi olduğunu düşündüğümüz “Sosyal Paylaşım Siteleri” ile ilgili olarak, Rowland Miller’in bir iddiasından yola çıkarak iki başlıkta çeşitli isimlere sorular yönelttik. Sorularımızdan ilki; “utanma” duygusu üzerine uzun yıllar araştırma yapan ABD’li psikoloji profesörü Rowland Miller, “Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin utanmayı unutturduğu”nu iddia ediyor. Sözkonusu iddiadan hareketle, siz, sosyal paylaşım sitelerinin bireysel / toplumsal değerlerin yitirilmesine zemin hazırladığını düşünüyor musunuz? Neden? İkincisi ise; Sosyal paylaşım sitelerinin toplumsal yaşam ve bireylerarası ilişkilere dair olumlu / olumsuz yönleri hakkında ne düşünüyorsunuz? idi. Aldığımız cevaplardan yola çıkarak hazırlanan rapora değerli görüşleri ile …
Devamı »