TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Ünüvar, internet kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllardaki gelişmelere paralel olarak artık çoğu kişinin elinde akıllı telefonlar olduğunu belirtti. İnsanların ”akan hayata bağlı” olduğunu vurgulayan Ünüvar, internet bağımlılığı ile internete bağlılık arasında ince bir çizgi olduğunu söyledi. İnce çizgi var Kendisinin danışmanlarıyla mail üzerinden haberleştiğini anlatan Ünüvar, şöyle devam etti: ”Ben şimdi internete bağımlı mıyım? Bağlı mıyım? Ben bunu bazen anlamakta zorluk çekiyorum. Bu, kişilerin mesleki yapısı, sosyal hayatı ve ilişki yöntemiyle çok alakalı bir şey. Kişi eğer kendi ekibiyle böyle bir mail veya SMS köprüsü oluşturmamışsa ve sürekli telefonla bağlıysa, 2 dakikada bir bakıyor, 10 dakikada bir sosyal medyada bir şeyler yazıyorsa, gelen cevapları takip edip, o cevaplara yanıt yetiştiriyorsa ona bağımlı diyebilirsiniz. Ama eğer kişi işinin gereği olarak ve işini daha fonksiyonel yapmak …
Devamı »Dijital devrim “es” geçilemez
AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, internet medyasıyla ilgili gelişmeleri es geçmenin, sanayi devrimini es geçmek kadar etki yaratacağını belirtti. Yeni medya düzeni hala yeterince algılanmıyor Sosyal ağların ve yeni medya düzeninin gazetelerin tirajını önemli ölçüde düşürdüğüne ve gazetelerin internet sitelerinin gazetelerden daha fazla okunmaya başladığına dikkati çeken Öztürk, ABD’de son 8 yıl içinde 154 gazetenin, İngiltere’de ise geçen yıl 32 gazetenin kapandığını söyledi. Öztürk, Türkiye’de bazı yayın organlarının internet medyası konusunda geç kaldığını bazıların ise es geçtiğini belirterek, ”Bana göre internet ve dijital dünyada medyayla ilgili gelişmeleri es geçmek, sanayi devrimini es geçmek kadar etki yaratacak. Türkiye sanayi devrimini es geçen ülkelerden biridir. Söz konusu alanın es geçilmesi de sanayideki devrimin es geçilmesi kadar geri bırakacak. Medya alanındaki değişim ülkemizde yeterince algılanmıyor. Bizim bazı yayın organlarımızın bırakın üretim stratejisini, stratejisi bile yok. Hala bazı gazeteler promosyon vererek kendisini okutmaya çalışıyor. Bu süreç bizi etkileyecek ve bizim de gelirlerimiz düşecek.” Türk medyasının …
Devamı »Yeni Medyada Anahtar Sözcük: Güven
Digital Age Konferansı’nda yeni medyanın toplumsal hayatı ve iş yaşamını nasıl etkilediği konusundaki görüşlerini paylaşan Arrianna Huffington’ın sözleri bir hayli yankı buldu. Arrianna Huffington’un konuşmasından bazı satırbaşları: – Gazetecilikte haberi yazıp noktayı koyma devri geçti artık haberle birlikte okuyucuyla da iletişim başladı. – Medya eskisine dönülmemek üzere yeni bir çağa girdi. bu çağda hükümetler, şirketler ve diğer bütün kurumlar şeffaf olmak zorunda. – Yeni Medya ABD seçim kampanyasında büyük rol oynadı. Barack Obama yeni medyadaki fırsatları görmeden seçimi kazanamaz. İfade özgürlüğünün saçma düşünceler yayınlama anlamına gelmediğini söyleyen Huffington yeni medyada asıl anahtar sözcüğün ‘güven’ olduğunu vurguladı. – İnternet’in Türkiye, Yunanistan gibi kültürlere çok uygun ortam yarattığını belirten Arianna Huffington bu coğrafyayı batı ile kıyaslayarak ilginç bir tespitte bulundu: “Batıda bir kişi konuşurken bir kişi de dinler. Türk ve Yunan kültürlerinde ise herkes konuşmak, kendini ifade etmek ister. Bu bence kötü bir şey değil ve sosyal medyanın Türkiye’de gelişmesine olanak sağlayan …
Devamı »Gazetecileri belki kandırabilirsiniz ama milyonlarca kullanıcıyı asla
İstanbul’da Digital Age Konferansı’na katılan Arianna Huffington, sosyal medyanın hükümetler için bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Huffington, geleneksel medya ile yeni medyanın farklarından bahsederken, “Gazetecileri belki kandırabilirsiniz ama milyonlarca kullanıcıyı asla!” diye konuştu. Huffington, kendilerinin de okuyucuları için “gerçeğin sesi” olmaya çalıştıklarını açıkladı. Twitter devrimi hızlandırır Huffington, Cnnturk.com’un, Arap Baharı dolayımıyla sosyal medyanın rolüyle ilgili sorusunu ise “Twitter tek başına bir devrim yaratmaz, sosyal bir dönüşüm sağlamaz ancak devrimi hızlandırır” diye yanıtladı. Rakamların arkasındaki öyküler Özellikle kriz dönemlerinde peş peşe sıralanmış istatistiki veri içeren haberlerin, okuyucu için yetersiz olduğunu belirten Huffington, “Öykü anlatma becerisi, rakamları alt alta sıralamaktan çok daha önemli” diyerek, geleneksel röportaj ekolünü hatırlatmış oldu. Her haber bir davet Huffington, eski medyadaki tüm değerlerin yeni medyaya taşındığını ve böylelikle hibrit medyanın şekillenmekte olduğunu ifade ederek “Gazeteler eskiden bir haber yaptığında noktayı koymuş olurdu. Şimdiyse bir haber yaptığınızda diyaloğu başlatmış, kullanıcıyı davet etmiş oluyorsunuz” diye konuştu. Huffington detay vermese …
Devamı »