https://juragankomik.com
Cumartesi , 20 Nisan 2024

Facebook’taki Arkadaş Sayısı Beynin Foksiyonlarına Bağlı

İngiltere’de sosyal ağların beyin üzerindeki etkisini incelemek üzere yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. University College London’da yapılan araştırmaya göre, Facebook’ta ne kadar çok arkadaşınız varsa, beyninizdeki sosyal beceriyle ilişkili gri madde de o kadar çok. Yani sosyal becerileri yüksek olan insanların Facebook’ta ortalamadan fazla sayıda arkadaşa sahip olması mümkün.

165 yetişkinin katıldığı araştırmada katılımcıların beyin hareketleri görüntülenerek online ve gerçek hayattaki arkadaş sayıları ile bağlantı kuruldu.

Araştırmada olması gereken ortalama arkadaş sayısı 150 ile sınırlanırken, online ortamda 150’den fazla arkadaşa sahip olanların beynin hafıza ve sosyal becerilerle ilişkili bölümü amigdala bölgesinde arkadaş sayısı az olan katılımcılara göre daha fazla gri madde yoğunluğuna rastlandı. Ayrıca beynin bu bölgesi büyüdükçe Facebook’taki arkadaş sayılarının da arttığı gözlemlendi.

Beynin hareketlerini ve fiziksel özelliklerini gözlemleyerek edinilen bu sonuçlar her ne kadar kesinlik taşımasa da sosyal ağlar ile insanlar arasındaki ilişkiyi biyolojik ve nörolojik açıdan incelediği için oldukça dikkat çekiyor.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir