Eski bir Google mühendisi olan Lars Rasmussen’i 24 kişilik bir yazılım ekibinin başına getiren Facebook, site içindeki içerik ve kişilere kolaylıkla ulaşmamızı sağlayacak değişimleri hayata geçirecek.

Şu anda Facebook’un arama motoru, sitedeki diğer üyeleri, grupları, etkinlikleri ve arkadaşları bulmamızı sağlıyor. Microsoft’un motoru Bing ile de internet araması yapabiliyor.
Google’ın Plus ile Facebook’un sularına girmekten kaçınmadığını biliyoruz. Ancak Facebok, Google’ın arama pastasındaki yüzde 67’lik hükümdarlığına bir tehdit değil tabi ki. Microsoft, Yahoo, AOL, Ask, ve hatta Amazon, Facebook’tan daha fazla arama sonucuna imza atıyor.
Ancak arama sonuçlarını geliştirmek Facebook kullanıcılarının sitede daha fazla vakit geçirmesine neden olabilir. Bu da 15 milyar dolarlık arama reklamcılığı pazarına girmek ve ilgili anahtar kelime ilanları satmaya başlamak için bir fırsat gibi görünüyor. sosyalmedyahaber.com
Google’dan kapılan Rasmussen; durum güncellemesi, link, video, yorum gibi içerik yığının içinde etkin çalışacak bir arama motoru yaratmak üzeri yola çıktı. Bu operasyonda “like” (beğendi) butonu kilit rol oynayacak.
Rasmussen’in uzmanlık alanı haritalar olan startup şirketi 2004 yılında arama devi tarafından satın alındı ve böylece mühendis Google’da çalışmaya başladı. Rasmussen, kardeşi ve iki Avustralyalı arkadaşı ile birlikte Google Maps’in doğuşunda büyük rol oynadı. Wave projesinde de önemli katkıları bulunan Rasmussen, 2010 yılında Mark Zuckerberg’ten reddedemeyeceği bir teklif aldıktan sonra Facebook’a transfer oldu.
google’ı yine kızdıracaklar.. ama ilk kulvar rekabetini google başlatmıştı :)