https://juragankomik.com
Cumartesi , 20 Nisan 2024

Galaxy S5’in Bilinmeyen 10 Farklı Sensörü

İstanbul, 30 Mayıs 2014 – Samsung Electronics’in yeni akıllı telefonu Galaxy S5’te, kullanıcıların mobil hayatını zenginleştirecek toplam 10 sensör bulunuyor. Galaxy S5’te yer alan sensörler sayesinde günlük rutin işlerinizi çok daha rahat ve kolay yapmanız mümkün. Galaxy S5; hareket ve yakınlık sensörü gibi kullanım kolaylığı sağlayan sensörlerinin yanı sıra, Parmak İzi Sensörü ile güvenlik ve Kalp Hızı Sensörü ile de sağlıklı kalma konularında yardımcı oluyor.

Kalp atışı hızı sensörü

İçinde kalp atış hızı sensörü bulunan ilk akıllı telefon olan Galaxy S5 sayesinde artık kullanıcılar kalp atış hızını kolaylıkla takip edebilecek. Arka kameranın altında yer alan sensörün üzerine parmaklarını koyarak S Health uygulamasıyla kalp atış hızını ölçmek mümkün.

Kalp hızı sensörü; kırmızı LED bir ekran aracılığı ile çalışıyor. Kırmızı LED, kullanıcının parmak ucuna yansıtılıyor ve kalp atış hızı sensörü alyuvarların damarlarda hangi hızda hareket ettiğini hesaplıyor. Böylece kullanıcının dakikadaki kalp atış sayısı hesaplanıyor.

Bu kalp atış hızı ölçümleri cihaza kaydedilerek, kullanıcıların egzersiz öncesi ve sonrasındaki kalp atış hızlarını karşılaştırmaları mümkün oluyor. Ayrıca sağlık ve egzersiz programlarını da buradan takip edebiliyorlar.

Parmak izi sensörü

Galaxy S5’in parmak izi sensörü, akıllı telefonların kullanım ve güvenlik çıtalarını yukarıya taşıdı. S5, parmağınızı ana sayfa düğmesine doğru kaydırarak kullanılabilecek bir parmak izi sensörü içeriyor. Kullanıcılar cihaza 3 farklı parmak izi kaydedebiliyorlar.

Parmak izi okuyucu sensörü, telefonunuzun ana ekran kilidi uygulamasının yanı sıra, mobil ödeme işlemlerinde ve dosyalarınıza kişisel kilitler koyarken de kullanılabiliyor.

26 ülkede hizmet vermek üzere PayPal ile işbirliği gerçekleştiren Samsung, kullanıcıların şifre yerine parmak izi tanıma özelliğini kullanarak mobil ödeme işlemlerini daha rahat gerçekleştirmeleri mümkün kılacak.

Samsung’un parmak izi okuyucu sensörü sayesinde kullanıcılar doğum tarihi gibi kişisel bilgileri kullanmak yerine kendi biyometrik verilerini kullanarak PayPal ile yapılan mobil ödeme işlemlerinde güvenliği önemli ölçüde arttırabiliyorlar.

Galaxy S5’te yer alan diğer sensörler:

1. Barometre: Hava basıncını ölçerek dağa tırmanırken kaç kalori yakıldığını hatasız olarak hesaplar.

2. Hall sensörü: Katlanır kapağın durumunu algılar. Böylece kapak açılınca ekran ışığı da açılır, kapandığında ise ekran ışığı otomatik olarak kapanır.

3. RGB ortam ışığı sensörü: Ekranı otomatik olarak aydınlatarak veya karartarak göz yorgunluğunu azaltır.

4. El Hareketi sensörü: Kullanıcılar telefonlarına dokunmadan, sadece ellerini hareket ettirerek telefonlarıyla etkileşimde bulunabilirler.

5. Yakınlık sensörü: Telefon görüşmesi sırasında ekranı kapatır.

6. Jiroskop: Kullanıcılar ekranı yukarı ve aşağı eğerek kolayca metin okuyabilirler.

7. Hareket Sensörü: Adımölçerle benzer işlevleri vardır ve zinde kalmak konusunda yardımcı olacak özellikler sunar.

8. Jeomanyetik sensör: Ana yönleri hatasız saptayabilmek üzere haritalardan faydalanır.

Samsung Electronics Hakkında

Samsung Electronics şirketinin temel ilkelerinden biri tüm insanlar için yeni olanaklar oluşturmak. Yenilikçiliği odak noktasına alarak aralıksız sürdürdüğü buluşlarla TV, akıllı telefon, tablet, bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, video kamera, beyaz eşya, yazıcı, LTE sistemleri, tıbbi cihazlar, yarı iletkenler ve LED çözümler dünyalarını şekillendirmeye devam ediyor.

Dünya çapında 80 ülkede, 286.000 çalışanı bulunan şirketin yıllık satışı 216.7 milyar Amerikan Doları seviyesindedir. Ayrıntılı bilgi için www.samsung.com.tr, yürütmekte olduğu sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluk çalışmaları hakkında bilgi için www.samsungsosyalsorumluluk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir