https://juragankomik.com
Salı , 16 Nisan 2024

Google Motorola Mobile’i Rekor Fiyatla Satın Aldı

Google, Motorola’nın akıllı telefonlar ve tablet üretim alt şirketi olan Motorola Mobility’yi satın aldığını açıkladı. Satışın hisse başına 40 dolardan gerçekleştiği ve toplamda da 12 buçuk milyar dolar tutarında olduğu bildirildi. İşlem iki şirket yönetim kurullarında da onaylandı.

Google bu hamlesiyle Android işletim sistemi için büyük bir donanım şirketini de satın almış oldu. Google’ın Motorola Mobility’yi ayrı bir şirket olarak yöneteceği bildirildi.

Google CEO’su Larry Page bir Android iş ortağı olan Motorola Mobility’nin satın alma için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti. Page Motorola Mobility’nin altyapısı ile eşi benzeri görülmemiş kullanıcı deneyimleri gerçekleştireceklerinin de vaadini verdi.

Google yöneticileri bu satın alma ile Android’in açık kaynaklı olmaya da devam edeceğini ekledi.

Satın alma ABD ve AB rekabet kurumlarının onayını içeren hukuki aşamalar da tamamlandıktan sonra 2011 yılsonunda gerçekleşmiş olacak.

HİSSELER UÇTUBu satınalma haberiyle Motorola Mobility Holdings’in hisseleri borsada yüzde 60 artış (14.30 dolar) kaydetti ve 39 dolara yakın seyrediyor. Şirketin son bir yılda gördüğü en yüksek seviye 36.54 dolardı. Buna göre şirkete tavan fiyatının da üzerinde bir fiyat biçilmiş olundu. Diğer yandan Google ise yüzde 3’e yakın değer yitirdi.

sabah

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir