https://juragankomik.com
Perşembe , 18 Nisan 2024

iCloud hacklendi ünlülerin çıplak fotoğrafları yayıldı!

Aslında hala iCloud’un hacklenip hacklenmediği hakkında net bir bilgi bulunmuyor fakat birçok güvenilir kaynağın haberine göre hacker veya hacker grubu 31 Ağustos 2014 gecesi iCloud üzerinden bir açık ile birçok kullanıcının hesabına sızmayı başardı. Elbette böyle bir açık söz konusu olunca hackerlar ilk olarak birçok ünlünin iCloud hesabını hedef aldı. Hedef alınanlardan bazı isimlere ait görseller de Reddit gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaşıma sunuldu. Kate Upton gibi ünlülerin de arasında bulunduğu oldukça kabarık bir listenin fotoğrafları şuanda internet ve sosyal medya sitelerinde paylaşılıyor.

Elbette tahmin edersiniz ki fotoğrafların paylaşılmasında büyük bir mahsur yoktur tabii eğer çıplak değilseniz. Birçok kullanıcın özel fotoğrafı yayılınca iş haliyle dengeden çıkıyor. Apple kanadından bu konuya henüz hala resmi bir açıklama gelmemişken net olarak iCloud’u da kötülememek gerekiyor. Fakat güvenliği ile yıllarca nam yapmış Apple’ın bulut servisinde gerçekten eğer bir sızıntı varsa bu tüm iCloud kullanıcılarının bilgilerinin tehlikede olabileceği anlamına geliyor.

Yasal merciler gereğince fotoğrafların da çoğunluğu silinmeye başlandı. Fakat Apple’ın bu duruma nasıl bir cevap vereceği şimdiden merak konusu. Bakalım Apple kanadı güvenlik analizlerinden sonra nasıl bir açıklama getirerek bu konuya çözüm üretecek?

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir