Yeni nesil ipad’lere kavuşmaya 8 gün kaldı… Apple medya mensuplarını 7 Mart’ta ipad 3’leri tanıtacağı etkinlik için San Francisco’ya davet etti.
Davetiye üzerinde sadece iki cümle yer alıyor: “Gerçekten görmen gereken bir şeyimiz var. Ve dokunman.”
Yeni ipad’lerin (adının ipad 3 olması kesin gibi) ipad 2’ye göre 4 kat fazla piksele sahip olan retina ekranlarla gelmesi bekleniyor. Apple’ın davetiyelerde şifreler kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Davetiyedeki “gerçekten görmen gereken” ifadesi retina ekranın habercisi olabilir.
Beklenen diğer özellikler ise daha hızlı işlemci, daha iyi kamera ve 4G LTE uyumu.
ipad 2, duyurulmasından 10 gün sonra satışa sunulmuştu. ipad 3’lerde de benzer bir takvimi öngörmek mümkün.
Apple piyasaya çıktığı günden bu yana 55 milyon ipad satmayı başararak tablet pazarını tek başına domine etmeyi başardı. Bu yüzden yeni ipad’ler sadece Apple değil, tüm tablet üreticileri için çok önemli.(teknogaste)