https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

isimtescil.net “Yeni İnternet Kanunu Hakkında Bilgilendirme”‏ yayınladı

Şahsen benim de yildizalper.com adlı domainim ile kullanıcısı olduğum isimtescil.net bugün itibariyle kullanıcılarına e-posta yoluyla, “yeni internet kanunu hakkında bilgilendirme” yayımladı.Bilgilendirme mesajı firmanın yeni yasal değişikler karşısındaki duruşu hakkında önemli detaylar içeriyor.
Gelen e-postada, 5651 numaralı kanundaki değişiklerden sonra meydana gelen farklara değinilmektedir.Bilgilendirme mesajının en önemli kısmı ise; 

“…
isimtescil.net olarak, bizden yer sağlayıcı hizmeti alan hiç bir müşterimizin, ilgili ve yetkili makamca yasal tebliğ yapılmadan IP ve benzeri trafik bilgisini PAYLAŞMAYACAĞIMIZI ve 5651 ile çizilen çerçeve ve yetkilendirme dışında hiç bir kurum veya kişinin web içeriği yayın engelleme kararı ALAMAYACAĞINI açıkça hatırlatmak ve gizliliğinizin teminatımız altında olduğunu belirtmek isteriz. “

şeklindedir.

isimtescil

E-postanın aslı aşağıdadır;

Değerli Blog yazarları, Webmaster’lar ve internet girişimcileri

Dün akşam itibariyle Cumhurbaşkanlığı tarafından onanan ve Yeni İnternet Yasası olarak bilinen5651 numaralı kanundaki değişiklik uyarınca yer sağlayıcı sıfatı ile hizmet vermekte olduğumuzHybrid Cloud Hosting ve Sunucu müşterilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapma gereği duyduk.

5651’deki düzenleme uyarınca;

  • Daha önce 6 ay olan yer sağlayıcı tarafındaki trafik bilgilerinin saklanması 2 yıla kadar uzatılmıştır.
  • Daha önce domain bazlı uygulanan erişim engelleme işlemleri URL (sayfa) bazlı düzleme getirilmiş ve gerekmeyen durumlarda tüm yayının engellenmesi durumu ortadan kalkmıştır.
  • Özel Hayatın gizliliğini ihlal dışında mahkeme kararı olmaksızın Trafik bilgilerinin paylaşılması söz konusu olmayacaktır.

Yukarıda belirtilen düzenlemeler ışığında;

Kişisel Bilgilerinizi PAYLAŞMAYACAĞIZ

isimtescil.net olarak, bizden yer sağlayıcı hizmeti alan hiç bir müşterimizin, ilgili ve yetkili makamca yasal tebliğ yapılmadan IP ve benzeri trafik bilgisini PAYLAŞMAYACAĞIMIZI ve 5651 ile çizilen çerçeve ve yetkilendirme dışında hiç bir kurum veya kişinin web içeriği yayın engelleme kararıALAMAYACAĞINI açıkça hatırlatmak ve gizliliğinizin teminatımız altında olduğunu belirtmek isteriz.

Daha özgür ve güvenli bir internet için
isimtescil.net | HOSTING

 

 

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir