https://juragankomik.com

Mashable 200 Milyon Dolar’a Satılıyor

ABD merkezli küresel haber ağı CNN, 2005 yılında kurulan ünlü sosyal medya sitesi Mashable’ı satın alımını tamamlamak üzere.

Time Warner’ın sahibi olduğu CNN, İskoç Pete Cashmore’un kurduğu Mashable’ı almak için 200 milyon dolar teklif etmişti.

New York Times, CNN ile Mashable arasındaki görüşmelerin bugün sona yaklaştığını belirtti. Teknoloji ve medya dünyasından birçok şirketin katıldığı Teksas’taki South by Southwest konferansında bulunan Reuters muhabiri Felix Salmon ise satım alımın yarın sonuçlanabileceğini ve rakamın 200 milyon doların üzerine çıkabileceğini ifade etti.

Sosyal medya ve teknoloji haberleriyle dikkat çeken Mashable, aynı zamanda iş ve eğlence dünyasındaki gelişmelere de yer veriyor.

CNN ile bağları geçmişte de güçlü olan Mashable, haber ağının teknoloji sayfasına kaynak sağlıyor. Aynı zamanda Cashmore’un köşe yazıları da CNN’de yer buluyor.

Aylık ziyaretçi sayısı ortalama 20 milyon olan Mashable, New York ve San Francisco’da iki şubeye sahip. Sitenin küresel ortakları arasında ABC News ve Yahoo da yer alıyor.

TEKNOLOJİ SİTELERİ DEĞERLENDİ

ABD’li haber ağları, yakın dönemde teknoloji ve sosyal medya ağlarına yönelik haber sitelerilerine olan ilgilerini artırdı. AOL (America Online) medya ağı, Şubat 2011’de teknoloji ve sosyal medya haberlerinde oldukça güçlü olan Huffington Post’u 315 milyon dolara satın almıştı.

CNN ise geçtiğimiz yıl iPad haberlerine odaklanan Zite teknoloji şirketini satın aldı. Satın alımın 20 ile 25 milyon dolar arasında gerçekleştiği düşünülüyor.

İskoçya’nın Aberdeen kentinde doğan Cashmore, 19 yaşında üniversiteyi terk etti ve Mashable’ı kurdu. Cashmore, bir yatırım alanı olarak internetin neden ilgisini çektiği konusunda, “yataktan çıkmadan iş yapabildiğini ve internette bir şeyler başardığını hissettiğini” söylemişti.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir