https://juragankomik.com

Meclis’te Bilişim ve İnternet Komisyonu Kuruldu

Meclis’te kurulan Bilişim ve İnternet Komisyonu’nda sosyal medyanın röntgeni çekildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde geçtiğimiz ay kurulan ‘Bilişim ve İnternet Komisyonu’  Prof. Dr.Necdet Ünüvar başkanlığında çalışmalarına devam ediyor.

Komisyon, TBMM tutanaklarında şu şekilde tarif edilmişti:  Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler İle İnternet Kullanımının Başta Çocuklar Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonudur. Komisyon değişik kesimlerden ilgilileri dinlemeye devam ederken yapılan sunumlarda internet ile ilgili bir çok istatistikler de gündeme geldi. Haber3.com olarak bu sunumlarda yer alan bilgileri sizin için araştırdık. İşte o bilgilerin bazıları.. Facebook’da her ay 845 milyon kullanıcı ve her gün 483 milyon kullanıcı hesabına giriş yapıyor.

( Aylara göre aktif Facebook kullanıcıları ) Facebook’a  her gün 250 milyon fotoğraf yükleniyor  ve 2.7 milyar beğenme ve yorum aktivitesi yapılıyor.

Youtube üzerinde günde 1 milyar video izleniyor.

Youtube üzerinde  her dakikada 30 saatlik video yükleniyor. Fotoğraf paylaşım sitesi Flicker üzerinde 6 milyar resim var. Profesyonel iş ağı Linkedin 150 milyon üyeye sahip. Komisyon ile ilgili gelişmeleri Twitter üzerinden https://twitter.com/bilisiminternet adresinden takip edebilirsiniz.

 

Hakkında Yılmaz Atasoy

Uzun zamandır sosyal medya haberlerini takip ediyorum. Sosyal medya danışmanlığı veriyor ve aynı zamanda makaleler yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir