https://juragankomik.com
Salı , 16 Nisan 2024

Emlak Sektöründe Yeni Dönem

Teknoloji ve bilgi odaklı yaklaşımıyla emlak sektörüne yeni bir boyut kazandıran Metrekare.com, 6 Mart Perşembe günü düzenlenen basın lansmanında, İstanbul emlak sektörüne yönelik önemli bulguları ve emlak sektörüne kazandırdığı teknolojik yenilikleri paylaştı. Emlak sektöründe devrim yaratma mottosuyla, teknolojik yenilikleri entegre bir şekilde kullanan Metrekare.com, Türkiye’de bir ‘ilk’ olma özelliği taşıyan Google Glass uygulamasını da tanıttı.

Türkiye’nin en kolay emlak alma, satma ve kiralama deneyimi sunan seri ilan sitesi Metrekare.com,
6 Mart Perşembe günü The Marmara Hotel Raika Restaurant’ta düzenlenen basın lansmanında İstanbul emlak piyasasını değerlendirdi, emlak piyasasında getirdiği yeniliklerden ve gelişen teknolojinin sektörü nasıl etkilendiğinden bahsetti.

Metrekare.com’un yatırımcıları Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanoba, Earlybird Venture Capital Yönetici Ortağı Cem Sertoğlu, girişimin destekleyicilerinden Trendyol CEO’su Demet Mutlu ve Metrekare.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Serhat Karahan’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Metrekare.com’un Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Google Glass uygulaması da tanıtıldı.

Hedef; 3 yıl içinde 15 milyon TL ciro, ayda 10 milyon ziyaretçi

Metrekare.com, sunduğu ayrıcalıklarla emlak alma ve kiralama konularında kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatıyor ve ev alma ya da kiralama konusunda en büyük etkenlerden olan fiyat, ulaşım, okul yakınlığı, çevre gibi özellikleri kullanıcılarına karşılaştırmalı ve detaylı olarak sunuyor.

Metrekare.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Serhat Karahan yaptığı konuşmada “Metrekare.com’da sadece emlakla ilgili gerekli bilgileri üretmek için kurduğumuz bir departmanımız var. Bu ekip, ilanlar için mahallenin geçmiş fiyatlarını, bölgenin özelliklerini, en yakın eczane, okul ve AVM’yi, ulaşım olanaklarını ve kısacası oradaki yaşamın bir özetini çıkarıyor ve bu gibi araştırmalar, emlak konusunda bazı soru işaretlerini de ortadan kaldırarak süreci kısaltıyor” dedi.

Karahan, Metrekare.com’un gelecek dönem planlarından da bahsetti. Metrekare.com’un 3 yıl içinde; 15 milyon TL ciro, ayda 10 milyon ziyaretçi ve yaklaşık 100 milyon dolarlık şirket değerine ulaşması hedefleniyor.

“Google Glass’tan sonra akıllı saatler için de Metrekare.com uygulaması geliştireceğiz”

Serhat Karahan ayrıca “Teknoloji artık hayatımızın merkezinde yer alıyor. Öyle ki akıllı telefonlarımız ve tablet bilgisayarlarımız her an yanımızda. Biz de kullanıcılarımıza birbiriyle tamamen entegre olan, kullanımı oldukça kolay ve pratik web ve mobil uygulamalar sunuyoruz. Ayrıca yakın dönemde giyilebilir teknolojinin hayatımızda çok daha fazla yer alacağına inanıyoruz. Bu nedenle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Google Glass uygulamasını hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de akıllı saatler için Metrekare.com uygulamasını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Metrekare.com’un yatırımcıları basın lansmanında konuştu

Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanoba, “Metrekare.com, emlak sektöründeki ilk yatırımım olması nedeniyle benim için çok özel. Peki neden Metrekare.com? Metrekare.com kullanıcılarına fiyat, ulaşım, çevre gibi özellikleri karşılaştırmalı olarak sunuyor ve böylece süreci oldukça kısaltıyor. Ayrıca teknolojiyle iç içe olması da Metrekare.com’un önemli ayrıcalıklarından. Metrekare.com’un emlak sektörüne yeni bir boyut kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Earlybird Venture Capital Yönetici Ortağı Cem Sertoğlu, “Hepimiz ister satılık ister kiralık olsun ev aramanın ne kadar sancılı bir süreç olduğunu biliyoruz. Metrekare.com olarak kullanıcılarımıza yüksek kalitede bir emlak portföyü sunarak bu süreci oldukça kolay ve keyifli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Girişimin destekleyicilerinden Trendyol CEO’su Demet Mutlu “Metrekare.com’u tasarlarken bir hayalle yola çıktık. Aslında bizim hayalimiz, herkesin ortak hayaliydi ‘Herkesin hayalindeki evi bulması’. Bugün, binlerce ilan arasından size en uygun olanı bulmak oldukça zor. Biz Metrekare.com’u aktardığımız deneyimlerle, sunduğumuz ayrıcalıklarla farklılaştırmayı amaçladık” şeklinde konuştu.

Satılık ev fiyatları Bayrampaşa’da %5,4 arttı

En yüksek ev fiyatları Beşiktaş, Bakırköy ve Sarıyer’de yer alıyor. Etkinlikte ayrıca Metrekare.com’un 2013 yılı Kasım ayı ve 2014 yılı Şubat ayı arasında İstanbul’da yaptığı araştırmanın verilerine dayanarak hazırlanan emlak analizine de yer verildi.

Metrekare.com’un 2014 Şubat ayı verilerine göre, satılık emlak piyasasında ortalama metrekare fiyatları bakımından Beşiktaş, Bakırköy ve Sarıyer ilk üç sırada yer alırken; fiyatların en düşük olduğu yer Silivri oldu. 2014 yılı ocak-şubat ayları arasında, fiyatlarda en büyük artış ise satılık emlak piyasasında %5,4 ile Bayrampaşa’da, kiralık emlak piyasasında ise Zeytinburnu’nda gerçekleşti. Satılık ev fiyatları, Beyoğlu’nda ise %-7,9 azaldı.

Kiralık emlak alanında ise Beyoğlu, Sarıyer ve Beşiktaş metrekare bazında en yüksek fiyatlarla öne çıkarken; Çatalca, Arnavutköy ve Silivri fiyatların en düşük olduğu ilk 3 semt arasında yer aldı.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir