https://juragankomik.com

Müyap’a Youtube’dan Darbe

Türkiye’de online müzik piyasasını elinde tutan Müyap‘ın Youtube hesabına Youtube tarafından düzenleme geldi. Türkiye’deki müzik kliplerinin zorunlu olarak yayınlandığı Müyap Youtube kanalından dün (19 Ağustos) 260 milyona yakın tıklanma silindi. 3 milyardan fazla tık alan Müyap’ın bu kadar “sahte hit” edinmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Youtube, bildiğiniz gibi videolara reklam alınmasına izin veriyor. PSY’nin Gangnam Style şarkısının 1 milyar izlenmesiyle PSY 800 bin dolardan fazla kazanmışken Müyap’ın dopingli hitinin sebebi de az çok belli oluyor. Youtube kanalından edinebileceğiniz istatistiklere göre bütün videoları 3 milyardan fazla izlenen Müyap’ın ya da klibi yayınlanan kişilerin böyle bir şeye neden bulaştığı ya da Youtube’un böyle bir şeyi neden yaptığı ise hala meçhul. Sosyal medyada dolaşan, az önce bir örneğini de verdiğim iddialar ise şu an için tamamen söylenti aşamasında.

Müyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Forta, yaptığı açıklamada “Youtube ile yazışma halindeyiz. Listeleri bize en kısa zamanda geçecekler ve biz de bu sahtekarlığın kimler tarafından yapılmış olduğunu öğreneceğiz. Net bir sonuç alır almaz sahte rakamları açıklayacağız. Olayda sorumluluğu olanlarla ilgili maddi-manevi yaptırım uygulayacağız.” dedi.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir