https://juragankomik.com

Nedir bu kiwi?

Facebook, geçtiğimiz günlerde Kiwi isimli uygulamanın kurbanı oldu. Kiwi uygulamasını yükleyen ve Facebook hesabı ile giriş yapanlar; erişim izni vermeden tüm arkadaş listesine Kiwi davetiyesi göndermesinden dolayı mağdur olmuştu. Sosyal medyayı sallayan Kiwi olayı herkes tarafından merak edilmişti.

Kiwi AndroidKiwi iOS

Kiwi Nedir?

Herkesin merak ettiği Kiwi aslında Ask.fm tarzında bir soru sorma platformu. Kiwi’ye kayıt olduktan sonra bir profil oluşturuyor, insanların size soru sormasını bekliyor ya da ne düşündüğünüzü yazıp paylaşıyorsunuz. Ancak zararsızca görünen Kiwi uygulaması, Facebook üzerinden izinsiz davetiye göndermesiyle bir tehdit olarak algılandı.

Şimdiden 1 milyondan fazla aylık kullanıcıya sahip olan uygulama, Facebook’tan giriş yapıldığında herkese istek göndermesi sebebiyle çok hızlı şekilde yayıldı.
Uygulamayı bir kez kullandığınızda Facebook kullanan tüm arkadaşlarınıza Kiwi daveti otomatik yollanıyor. Bu kısım ise rahatsızlığı arttırmaya devam ediyor. Keşfet bölümünün de yer aldığı uygulamada tıpkı Facebook’ta olduğu gibi “beğen” butonu da bulunuyor. Uygulamanın iOS ve Android programları da mevcut.

Eğer uygulamayı severek kullanıyorsanız ve davetlerin gitmesi sizin için sorun değilse herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Ancak arkadaşlarınızı rahatsız etmek istemiyorsanız, lütfen bu uygulamayı denemeden önce bir kez daha düşünün. Bakalım Kiwi davetlerinin etkisi ne kadar daha sürecek.

Ayrıca Facebook yetkilileri bir an önce bir önlem almaz ise KİWİ Facebook’un başına bayağı bir bela olacağı gözüküyor.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir