https://juragankomik.com
Perşembe , 25 Nisan 2024

Netflix’in Osmanlı dizisi Ottoman Rising’in detayları belli oldu

Netflix Osmanlı ile ilgili bir dizi çekmesi için Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures ile anlaştı. Dizinin ana konusu İstanbul’un fethi olacak. Altı bölümden oluşacak olan dizi Fatih Sultan Mehmet’in hayatını ele alacak.

Netflix İstanbul’da geçen süper kahraman dizisi olan Hakan: Muhafız’dan sonra yeni bir dizi için anlaşmaya vardı. Dizide Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet’in hayatı ve İstanbul’un fethi ele alınacak. Dizinin adı ise Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor).

Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından Emre Şahin, Milliyet’ten Buket Aydın’a röportaj verdi. Netflix için hazırladıkları Ottoman Rising dizisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Netflix’in izleyicilerinin tepkilerine ve izlemelerine bağlı olarak yeni çalışmalar yaptığı biliniyor. Netflix dünyada en çok tanınan imparatorlukları öğrenmek için bir araştırma yaptırdı. Şahin, araştırmada Osmanlı ve Roma imparatorlukları başı çekince Osmanlı ile ilgili bir dizi çekmek için kendileri ile iletişime geçildiğini söyledi.

Dizi altı bölümden oluşacak. İstanbul’un fethini konu alacak dizinin hikayesi, daha sonra başka hikayelere açılacak.

Uluslararası bir Osmanlı dizisi olacak.

Dizi uluslararası bir boyutta olacak. Aynı anda birden çok ülkede yayınlanacak. Bu sebeple dizinin dili İngilizce olacak. Şahin, Ottoman Rising’in Çin’de gösterilmesi için de önemli bir anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Dizinin yönetmenliğini Emre Şahin üstlenecek. Dizide uluslararası bir oyuncu kadrosu olacak.

Şahin, diziyi “Bizden ama her anlamıyla da uluslararası bir proje gibi” diye nitelendirdi.  Ottoman Rising’in senaryosunu Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake ile birlikte Şahin kaleme aldı.

Hakkında Recep Doğan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir