https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Öğretmenler için olmazsa olmaz 3 iOS uygulaması

Birçok meslek sadece meslektir, öğretmenlik ise meslekleri oluşturan bir meslektir. Tıpkı tüm bilimlerin çıkış noktasının Felsefe olup da Felsefenin bir bilim olamaması gibi. Öğretmenlik mesai saatleri açısından çoğu kişi için uygun görünse de aslında hiçte durum öyle değildir. Nitekim Öğretmenseniz işiniz okuldaki ders saatleriniz bittiğinde de çoğu zaman devam eder. İşte bu tempoda sizi biraz rahatlatacak uygulamaları kullanarak hem zamanınızdan tasarruf edebilirsiniz hem de iOS cihazınızı çok daha büyük bir performans ile kullanabilirsiniz. İşte her öğretmen için olmazsa olmaz iOS uygulamaları;

1- WPS Office

Ofis uygulaması birçok iş sektöründe kullanıldığı gibi aynı şekilde eğitim dünyasında da sıklıkla kullanılıyor. Öğrencilerin dahi fazlasıyla kullandığı bu uygulamayı öğretmenler sunum oluşturmaları ve Excell tabloları derken çok daha sık kullanıyor. Bu uygulamayı cihazınıza indirerek bilgisayarınızdaki kullandığınız MS Office’e oldukça yakın bir performansı elde edebilirsiniz. Tüm iş yükünüze evde devam etmeyi düşünmeyen öğretmenlerdenseniz, WPS Office uygulaması size bolca zaman kazandırabilir.

wps office ios

2-Edmodo

Yaratıcı isime sahip olan uygulamaların arkasında genellik çok daha yaratıcı işlerin olduğunu söyleyebilmek mümkün. Bu uygulama da hiç şüphesiz onlardan birisi. Kendisinin de tanıttığı gibi Edmodo uygulaması bir sınıf içi yönetim uygulaması özellikle öğrencileri ile çok daha fazla ilgilenmesi gereken öğretmenlerin büyük oranda iş yükünün düşürecek ve çok yardımcı olacak uygulamaların başında aslında Edmodo uygulaması yer alıyor da diyebiliriz.

edmodo ios

 

3- EverNote Mobil

Bir öğretmen için özellikle notlarının ulaşılabilir olması son derece önemlidir. Her ne kadar küçüklüğünüzden bu yana kadar geçen süreç içerisinde kağıtlara not almayı alışkanlık haline getirmiş olan bir nesil olsak da sanal ortam içerisinde birçok notumuzu çok daha güvenli ve çok daha ulaşılabilir kılabiliyoruz. Böylece her nerede olursak olalım evrak çantamız evde kalmış olsa dahi mobil cihazımızdan kolaylıkla notlarımıza ulaşabiliriz.

evernote ios

 

 

 

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir