Çarşamba , 22 Mart 2023

Sağlıkta “sosyal medya” etkisi

Sağlık alanında merak ettiklerinizi öğrenmek için ne yaparsınız?

Doktorunuzu mu ararsınız yoksa interneti mi kullanırsınız? Yapılan araştırmalar, sağlık konularında bilgi almak ve başkalarını bilgilendirmek için sosyal medyayı  aktif olarak kullandığımızı gösteriyor.

Boehringer Ingelheim’da ilaç güvenliğinden sorumlu Eczacı Yelda Arıkan konuşmacı olarak katıldığı Dijital Sağlık Zirvesi Türkiye toplantısında internet ve sosyal medyanın sağlık alanında kullanımıyla ilgili yapılan bazı araştırma sonuçlarını paylaştı.
Hastaların bilgi almak için başvurdukları kaynakları belirlemek üzere yapılan bir araştırma, hastaların ilk olarak doktor ve eczacının fikirlerine başvurduklarını ve internet üzerinden araştırma yapmayı tercih edenlerin yüzde 40 oranında olduğunu ortaya koyuyor.

Arıkan, “Yapılan araştırmalar, Türk kullanıcıların sosyal ağları ve interneti sağlık alanında da aktif bir şekilde kullandıklarını gösteriyor. Sağlık alanında interneti kullananlar daha çok hastalıklar, ilaçların etkileri ve yan etkileri konularında bilgi alıyorlar. Ayrıca, sağlık alanında internetin Türk doktorları tarafından kullanımı da yüzde 95’i buluyor” dedi.

İnternet kullanıcılarının üçte birinin, doktorlar, tedaviler ve kullandıkları ilaçlarla ilgili sosyal ağlar üzerinden arkadaşlarına tavsiyelerde bulunduğunu söyleyen Arıkan, buna paralel olarak, çeşitli hastalıklardan şüphelenen kişilerin sosyal ağlar üzerinden tavsiye almasının oranının da yüzde 39’u bulduğunu belirtiyor.

medimagazin

Hakkında Yılmaz Atasoy

Uzun zamandır sosyal medya haberlerini takip ediyorum. Sosyal medya danışmanlığı veriyor ve aynı zamanda makaleler yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir