https://juragankomik.com
Cumartesi , 20 Nisan 2024

Selçuk beyi izle,kurumsal blogunu yönet ^^

‘’Kurumsal Bloglar markanın sosyal medya ve tüketiciye bakan sosyal yönüdür’’

Bu şekilde daha net anlaşılacağı için zihninizde bir karakter canlandırmanızı istiyorum.

’’ Selçuk Bey  ‘’

Üst düzey yönetici olan  bu kişiyi anlatmak istiyorum size;

İş yerinde her zaman güzel giyinir ve başarılı işlere imza atar.Onu çoğu zaman odasında bulmak zordur. çünkü sürekli aktiftir.İşi yoğundur  ve kusursuzluğa inanır.Başarı odaklı olduğunu herkes bilir.Rakiplerini ise sürekli takip eder.

Onu tanımayanlar  farklı profiller çizer hakkında. Seveni olduğu kadar pek hoşlanmayanlar da vardır ondan. Kimi duruşunu sevmez,kimi ondan daha başarılı olduğuna inanır.

Selçuk Bey’in iş yoğunluğunun yanında bir de sosyal hayatı vardır tabi .Anlattığı kadarıyla birlikte süregelen bu iki hayatı birbirinden şeffaf çizgilerle ayrıştırır.Temposunun yanı sıra golf oynar,sinemaya gider,sergi ve konserlere katılır.

iş arkadaşlarının haricinde sergi ve etkinliklerde tanıştığı insanlarla sohbet eder,Kart alışverişinde bulunur ve iş ortaklıklarını bu tip aktivitelerde tanıştığı kişilerle pekiştirir.Onun bu sosyal yönü, çevresini başarıyla genişletir ve daha da sevilmesini sağlar.’’Neticede kimse salt ,iş hayatı ile rahat nefes alamaz.’’der sürekli.

Sert ve ulaşılmaz duran yüzü ,konu sosyal hayattan açıldığında yumuşar. Daha çok dinler ve daha keyifli konuşur.İletişimini sıcak tutar insanlarla arada ses verir,hatır sorar.Böylece zihinlerde gülüşü hep taze kalır…

Şimdi bu örnek üzerinden ilerleyelim.

  • Selçuk Bey sizin markanız. Kimileri onu seviyor ,kimi sevmiyor ,kimi, rakiplerinizi daha başarılı buluyor.
  • Onun sosyal hayatı ise sizin kurumsal blog sayfanız.

Hataları listeleyelim bu şekilde;

  • Selçuk bey bir sergiye gitse ve sürekli şirketinin cirosundan, ürünlerinin tazeliğinden bahsetse itici olmaz mı ? Hiç bir fırsatı kaçırmıyor demezler mi arkasından? işte kurumsal bloglar bu sebeple mümkün olduğunca satış güdüsünden kaçmalı.
  • Ama bir gün bir davette ona ürünlerini sorabilir değil mi ? O halde sade şekilde cevap verir ve bunu yarın sabah iş yerinde konuşalım der,yada mail adresini verir.Konsere devam eder. Tıpkı bu şekilde gündemleri karıştırmamalı bloglar.Yani bahsettiği konserin içine ‘’şu ürünümüzü yiyin sonrasında yada şunu  giyin giderken ‘’dememeli.Gelen soruları kibarca yönlendirmeli.
  • Rakiplerini takip ederek ileri görüşlü bir çizgi sağlanmalı.
  • Selçuk bey dili ile de çevre ediniyor demiştik.Dili esnek ama laçka değil,Bahsettiği konular geniş bir çevreyi kapsıyor ama her zaman temkinli.İşte kurumsal blogların dili de böyle olmalı.
  • Selçuk bey kart alışverişini sever ve sosyal çevresine yatırım yapar demiştik. Blog sayfanızda sosyal ağ ikonlarınız olmalı,sorular sorarak ilerlemeli ve etkileşim halinde olmalısınız.
  • Arada hal hatır sorar demiştik; Diğer blog yazarlarına ve kullanıcılara kendimizi göze batırmadan anımsatmalıyız.

Örnekleri Selçuk beyi irdeleyerek çoğaltabiliriz : )

 

Hakkında Evren Elif Kuyu

http://about.me/evrenelifkuyu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir