https://juragankomik.com
Perşembe , 12 Aralık 2024

Self servis İş Zekâsı için 10 öneri

İş Zekâsı şirketlerin iş yapma şeklini değiştirirken, güçlü İş Zekâsı uygulamaları sayesinde şirketler mümkün olan en iyi kararları verebilmelerini sağlayan öngörülere erişebiliyorlar.

 

İş Zekâsı uygulamaları başarıya götürse de, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bilgi ve analitiği sağlama konusundaki taleplerinin BT departmanlarının yeteneklerini aştığını düşünen pek çok şirket, denenmiş uygulamalara dayanan kararlar almaktan kaçınıyor. Veri ambarı alanında dünya lideri Teradata’da görev yapan uzmanlara göre, bu boşluğu doldurmanın yolu self servis İş Zekâsı ortamı oluşturmaktan geçiyor. Bu tür bir ortam oluşturan şirketler trendleri, zorlukları ve fırsatları belirleme konularında avantaj elde ettikleri gibi, hızlı tepki verme yeteneklerini geliştirerek önemli bir rekabet avantajı da sağlayabiliyorlar.

 

Teradata uzmanlarına göre self servis İş Zekâsı, BT’ye ortamı izlemek ve gerektiğinde yönetim ve güvenlik ölçütlerini uygulama yeteneği sağlarken, kullanıcılara da bağımsızlığın yanı sıra soruları yanıtlamak ve karar vermek için gereksinim duyulan araçları sağlıyor.

 

Teradata uzmanları başarılı bir self servis İş Zekâsı için önerilerini şöyle sıralıyorlar:

 

  1. Kullanımı kolay İş Zekâsı araçlarının ötesinde düşünün: Araçlara ek olarak, self servis İş Zekânızın kullanıcıların ihtiyaç duyduğu veri tipini anlamasının yanı sıra, planlama ve tasarım gerektirip gerektirmediğinden emin olun.

 

  1. BT’nin self servisi izlediğinden emin olun: BT’ye, İş Zekâsı çözümleri yoluyla çalışanların nasıl görevlendirildiği ve işbirliği yaptığına ilişkin olarak öngörü ve yönetim sağlayarak, ortamı güvenli kılma, onaylama ve denetleme yeteneği verin.

 

  1. Katılımcı İş Zekâsını destekleyin: Bu durum hem çalışanların sonuçları paylaşmalarını hem de veriyi görmek ve analiz etmek için yeni yollar belirlemelerini sağlar. Mevcut İş Zekası ortamı ile bağdaşan ‘sandbox’ (veri laboratuvarları) gibi teknolojileri kullanın.

 

  1. BT çalışanlarına gereğinden fazla sorumluluk vermeyin: Kullanıcının gereksinimlerine ve niteliklerine dayalı bir ortam oluşturmak için, self servis ve BT’nin ürettiği bilgiler arasında sağlıklı bir denge kurun.

 

  1. Bilgi gereksinimlerini kavrayın ve ona göre plan yapın: Bütün çalışanlarınız kendi raporlarını veya sorgularını oluşturmaya ihtiyaç duymayabilirler.

 

  1. Self servis İş Zekâsı bileşenleri için bir başlangıç seti oluşturun: Yüzlerce sabit kodlu raporu değiştirmek ve self servis ortamının otomasyonuna yardımcı olmak için özelleştirilebilir araçları kullanın.

 

  1. Bir yönetim pratiği belirleyin: Self servis İş Zekâsı bileşenlerini yönetmek ve deneysel projelerin veri ambarında sürekli devam etmeyeceğinden emin olmak için, iyi belirlenmiş self servis yönetimi kriterlerinin oluşturulması gereklidir. Kriterler, hem iş hem de BT temsilcileri tarafından belirlenmelidir.

 

  1. Veri ambarı ortamının diğer kaynak veri tipleri ile kullanılmasını sağlayın: Diğer veri tiplerine erişmek için veri sanallaştırmayı kullanabilirsiniz. Bu, yakından izlemeyi ve iş yükü yönetimini gerektirebilir. Veriler sonradan veri ambarı kaynaklı olabiliyorsa, gerektiğinde onları da ortama entegre edin.

 

  1. Deneyimsiz BT çalışanlarını İş Zekâsı ortamının karmaşıklığından koruyun: Bir BT profesyoneline pratik gelen bir konu, deneyimsiz bir kullanıcıya karmaşık gelebileceğinden, “drop-down” listeler, kullanıcılara İş Zekâsı görevlerinde kılavuzluk eden sorular ve iş yükü yönetiminin otomasyonu için self servis portlet’ler gibi özellikleri de işe dahil edin.

 

  1. Maliyetleri izleyin: Yeni bir platform oluşturmak yerine, mevcut bir platforma Self servis İş Zekâsı özelliklerini ekleyebilirsiniz. Ayrıca SaaS (Servis olarak yazılım), açık kaynak ve giriş seviyesi İş Zekâsı aracı ürünlerini kullanmayı da düşünebilirsiniz.

 

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir