https://juragankomik.com
Cuma , 26 Nisan 2024

Soma’dan Son Gelişmeler – Geçmiş Olsun Türkiye’m

Geçtiğimiz gün Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleşen bir olayla tüm Türkiye yasa boğuldu, Soma Holding’e ait olan bir kömür madeninde çalışan “ İddia edilen rakam ” 400 işçi madende yangın çıkması sonucunda maden yatağında mahsur kaldı. İki gündür kurtarma çalışmaları sürerken ölü sayısı her geçen dakika artmaya devam etmekte.

Soma’da gerçekleşen maden yangını sonucunda son bilinen rakamlara göre 238 ölü ve 80 yaralı bulunmakta, kurtarma çalışmaları içeride sıkışıp kalan işçiler için devam etmekte. Türkiye yasta…

1

Geçmişteki 40 yıl içerisinde dünya üzerinde gerçekleşen en büyük maden faciasına Türkiye ev sahipliği etmekte, bir çok vatandaşımızın ekmek parası uğruna öldüğü gerçeği göz ardı edilemeyecek seviyede, hala bir umut çalışmalar sürerken Başbakan Recep Tayip Erdoğan bölge hakkında açıklamada bulundu, başbakan yaptığı açıklamada; “Ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çıkarma çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısmı çıkarıldı, bir kısmı devam ediyor. Ölen kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum. Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerimizle kurtarma çalışmalarımız başlatılmış durumda. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım ve Balıkesir ile Manisa milletvekillerim bölgeye intikal ediyor. AFAD başta olmak üzere ekipler çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak bilgiler almayı umuyoruz”

Bir çok ülke Başbakanlığı, bakanlıklar da dahil olmak üzere Türkiye’ye manevi destek olmaya, duygularını içeren mesajlar göndermeye devam etmekte. Bu acılı günlerde Türkiye’nin büyük bir maddi desteğe ihtiyaç duyduğu kesin diyebiliriz.

 

 

 

Tüm Dünya Yasta! Türkiye’de 3 Günlük Yas İlan Edildi!

Ülkemizde, Manisa/Soma’da gerçekleşen bu felaket için tüm dünya en içten dileklerini iletmekte, sosyal medya ile Türkiye’ye manevi destekte bulunmakta. Öte yandan Türkiye’nin bir çok bölgesinde protestolar yapılmakta.

Soma Holding’e ait olan madende gerçekleşen felaket sonucunda soruşturma başlatıldı, geçtiğimiz gün verilen habere göre madende daha önce araştırma yapılmış, herhangi bir sorun görülmemişti. Soruşturma açıldı fakat şuan kurtarma çalışmaları da devam ettiğinden dolayı madende gerçekleşen olayın ihmalden mi yoksa yapılan bir hata sonucunda mı gerçekleştiği bilinmemekte.

Ülkemizde yaşanan en büyük, iç acıtan olaylardan birisi olan Soma Madeni olayı, sosyal medyayı ilk günden beri çalkalamakta. Kurtarılan bir soma yaralısının “Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin ” sözü, ortada tam bir insanlık dramı olduğunu göstermeye yetiyor.

2

Küçük bir kızın ailesi için çizdiği bir resim ise Soma’yı düşündükçe duyguları hırpalıyor diyebiliriz.

3

Soma’da hayatını kaybeden ve hala kurtarılmayı bekleyen işçiler için sosyal medya da büyük bir destek bulunmakta, sokaklara da yansıyan bu desteğe Türkiye’nin en büyük futbol takımlarından her türlü insan katılmakta.

4

“Sosyal Medya Haber” Ailesi olarak Manisa/Soma’daki acı çeken, hayatını kaybeden, baba acısı yaşayan, kocasını kaybeden, hayatı riski hala süren ve tüm yaralı vatandaşlarımıza gönülden “Geçmiş olsun” dileklerimizi iletiyoruz, dualarımız sizinle…

5

Son Güncelleme: Protestolar devam etmekte, 238 ölü, 80 yaralı kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Hakkında Mert Usluer

Sosyal medya, teknoloji ve bir çok konuda yazar. "sosyalmedyahaber.com"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir