https://juragankomik.com

Sosyal Medyada Yaygınlaşan İçki Oyunu 2 Ölüm Getirdi

Son dönemde sosyal medyada fazlasıyla popüler olan, kullanıcıların içki içerken birbirlerine meydan okuması ve bu görüntülerin paylaşılmasına dayanan oyun İrlanda’da 2 gencin ölümüne neden oldu.

oraburaSosyal medyada yayılan videolarla, son dönemin gençler arasında en popüler oyunu haline gelen ‘neknomination‘ İrlanda‘da iki gencin ölümüne neden oldu. Yaşları 22 ve 19 olan iki gencin bu tehlikeli alkol oyunu yüzünden öldükleri iddia edildi.

Gençlerden ilki, 22 yaşındaki Ross Cummins, geçtiğimiz Cumartesi sabahı İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir evde bulundu. Cummins hastanedeki ilk müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaşadığı bölgede iyi tanınan yerel bir DJ olan Ross Cummins’in alkol komasından öldüğü düşünülüyor. Cummins’in bir ‘neknomination’ oyunu yüzünden öldüğü iddia edildi.

İkinci ölüm haberi de yine İrlanda’dan, Leighlinbridge şehrinden geldi. 19 yaşındaki Jonny Byrne’ın cesedi bölgedeki bir nehirde bulundu. Byrne’ın ‘neknomination’ oyunu sırasında, bir meydan okumanın ardından nehre atladığı ve bir daha çıkamadığı belirtildi.

İrlanda’da gençlerden ve çocuklardan sorumlu bakan, Frances Fitzgerald, gençlerin bu oyunu oynamaktan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

Neknomination Nedir?

Neknomination Avustralya’da ortaya çıkan alkollü içkilerle oynanan bir meydan okuma oyunu. Oyunun amacı elindeki içkiyi tek seferde ve ‘değişik’ bir yolla içip sonra aynısını yapması için bir arkadaşını ‘aday’ göstermek. Oyunun sosyal medyada yaygınlaşması ise 2013 yılı Ocak ayında İngiliz kullanıcılar tarafından başlatıldı. Kullanıcılar ‘neknominate’ hashtag’i ile birbirinden tehlikeli videolar paylaşıyorlar.

işte bir kaç meydan okuma videosu

 

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir