https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Sosyal Reklam Platformu SocialFaomus

SocialFamous 1 yıl önce tasarım ve kodlamasına başlanan sosyal medya reklam mecrasıdır. Bu girişimde fenomenlerle reklam ajanslarını bir araya getirerek, hızlıca viral sosyal medya reklam kampanyalarının oluşturulmasına sağlıyoruz. Platformumuzda hem reklam ajansları hemde fenomenler var. Ajanslar planladıkları marka reklamları için brief veriyorlar ve platform üzerinden istatistiklerini gördükleri fenomenlerden kampanya teklifi alıyorlar. Fenomenlerin teklifleri kabul etmek yada etmemek ellerinde. O kampanyada var olmak istiyorlarsa teklif vererek onay veriyorlar. Tüm bu süreç SocialFamous üzerinden dijital ortamda gerçekleşiyor. Fenomen tarafında davetiye kodu ile sisteme katılmasına izin veren SocialFamo.us 265 fenomene ve toplam 60 milyondan fazla etkileşime ulaşmıştır.

Sistemi kullanabilecek olan ajanslarla bire bir görüşen SocialFamous ekibi, 3 ay zarfında 20’den fazla çizgi üstü reklam ajansına hizmet vermeye başlamış. Reklam sektöründe ajanslar, sosyal medyada ve internette içerik üreten internet fenomenleri ile sık sık birlikte çalışıyorlar ve çoğu fenomen, markalar için belli ücretler karşılığında içerik üretiyor. Fakat fenomenlerin yaşam tarzları, iletişim sorunları bu süreçleri uzatıyor ve zorlaştırıyordu. Bu sorunu gören SocialFamous ekibi hızla aksiyon alınabilecek bu girişimi başlatmışlar.

Şu anki hali ile 60 milyon insana markaları ulaştırabilen SocialFamous, Twitter’da, Facebook’ta, Instagram, Vine’da, yerli girişim Scorp, ve yüzlerce blogla ciddi şekilde içerik üreten ve yüz binlerce takipçisi olan fenomenler yer alıyor. Daha önce Türkiye’de Blueblip, Atnix girişimlerini hayata geçiren Bahadır MISIR, Turkcell Yemekguru girişiminden tanıdığımız Yılmaz SATTI ve yazılım mühendisi Hüseyin TEMEL’in ortak girişimi olarak kurmuşlar. Bir yıldır kendi imkanları ile büyüttükleri girişimlerini Türkiye’de sosyal medya üzerinde yapılan reklam kampanyalarını tek bir havuzda toplayı hedeflemektedir. Önümüzdeki 6 ay içinde Dubai’de ofis açmayı ve o bölgede büyümeyi hedefleyen girişim, bunun gerçekleştirmek için yatırımcı arayışlarına başlamış. Girişimi incelemek isterseniz SocialFamous linkinden, ajans hesabı için bu linkteden(http://www.socialfamo.us/ajans/) yada ben bir fenomenim diyorsanız bu linkte(http://www.socialfamo.us/login) davetiye kodu talep edebilirsiniz.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir