https://juragankomik.com

Türk Üniversiteleri Somalili Öğrencilere Kapılarını Açıyor


Somali’de yaşanan insanlık dramı eğitim alanında önemli bir desteği de beraberinde getirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’in girişimiyle başlayan eğitim desteği yüzlerce Somalili öğrencinin yaşamını değiştirecek.

Bahçeşehir Üniversitesi Somali’de yaşananlara sessiz kalmamak adına, bir nebze de olsa yaşanan dramın son bulmasına ön ayak olacak bir çalışma başlatıyor. Üniversite, Somali’den 10 öğrenciyi Türkiye’ye getirecek eğitimini üstlenecek. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın’ın başlattığı girişime yanıt veren diğer vakıf üniversiteleri de Somali’den öğrenci getirmek için girişimlerde bulunacak.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Somali’den gelecek öğrencilere destek olmak amacıyla başlattıkları destek çalışmasını 17 Ağustos 2011 akşamı Mustafa Süzer’in ev sahipliğinde gerçekleşen bir toplantıda duyurdu. Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Somali’den gelecek 10 öğrenciye kapılarını açacağı ve eğitimlerini üstleneceği bilgisini verdi. Toplantıda bulunan iş dünyası, siyaset, akademi ve medya dünyasından önemli isimler de Enver Yücel’in projesine destek vereceklerini açıkladılar. Toplantıda ayrıca Somali’den gelen 50 öğrenci de davetliler arasındaydı.

Ayrıca toplantıda bulunan 7 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti başkanları da Bahçeşehir Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bu çağrıya sessiz kalmayarak Somali’den gelecek öğrencilerin eğitimlerini üstleneceklerini duyurdu.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

One comment

  1. İDRİS BEYTER

    SAYIN CUMHURBAŞKANI, SİZLER DIŞ ÜLKELERDEN ÖĞRENCİ GETİRİP OKUTURKEN, BİZİM BURSUMUZU NEDN KESİLİYOR. BEN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİYİM. ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSUNUN ALDIĞI KARARLA, ALTTSN DERSİ KALMAMIŞ DAHİ OLSA OTALAMASI 2.30’UN ALTINDA KALAN ÖĞRENCİLERİN BURSLARINI KESİP KREDİYE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORLAR. BUNU YAPMALARININ AMACI NE? NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALIYORLAR? BİZİMDE OKUMA HAKKIMIZ YOK MU? BURSUMUZUN KESİLMESİNİ İSTEMİYORUZ. BU KARARI ALANLARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ. TÜRK ÜNİVERSİTELERİ KAPILARINI SOMALİ’Lİ ÖĞRENCİLERE AÇARKEN BİR YANDAN DA KAPILARINI KENDİ ÖĞRENCİLERİNE KAPATIYOR. BU NE BİÇİM EĞİTİM ANLAYIŞI.EĞER BİZ BİR HUKUK DEVLETİ İSEK BU HAKSIZLIĞIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ…ADIM İDRİS BEYTER ..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir