https://juragankomik.com

Tweet Yüzünden Sınırdışı Edildi

17 Aralık operasyonun yansımaları devam ediyor. 17 Aralık operasyonun aktif gazetelerinden Today’s Zaman’ın muhabiri Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov twitter’da yaptığı tartışmalarla gündem olmuştu. Özellike son dönemde attığı tweetler nedeniyle tepkileri üzerine çekmişti.

Yaklaşık 5 yıldır Türkiye’de yaşayan ve bir Türk vatandaşıyla evlenen Zeynalov, “Türk savcılar, polise El Kaide bağlantılı kişileri tutuklama emri verdi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın atadığı polis şefleri buna uymadı.” tweetini paylaşmıştı. Türkiye ve El kaide ile bağ kuran Zeynalov’un içişleri bakanlığı tarafından bu tweeti nedeniyle sınır dışı edildiği iddia edildi.

İddiaya göre bunun ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve Zeynalov’un sınır dışı edilmesini istedi. Türkiye’de Mart ayına kadar oturuma hakkı bulunan Zeynalov bu sabah saatlerinde sınır dışı edildi.

Sosyal medyadan bazı yorumlar şöyle;

atıp tutuyordun, tehdit ediyordun hükümeti top sakal çetesiyle birlikte?

var mı öyle hükümeti, ak parti tabanını “el-kaideci terörist bunlar” diye hedef göstermek.

koyarlar böyle tekmeyi.

tOmmy

fikir yüzünden, tweet yüzünden, muhalif duruş yüzünden diyen insanlar sayesinde sabah sabah hakkında hayrete düştüğüm sınır dışı edilmiş azerbaycan vatandaşı. türkiyeyi el kaide ile ilişkilendirmek hükümet değil devlet aleyhine propagandadır. ve hiçbir devlet aklı varsa, ülkesinde yaşayan bir yabancının böyle bir davranışına farklı şekilde muamelede bulunmaz.

hkaan

ulkesi batsin da ne olursa olsun diyen eksi sozluk deki bir guruhta destekler bu insani. peki, biriniz de delikanli gibi cikip abd el kaideyi destekliyor diye tweet atsaniz ya. bakalim ne oluyor. bir ulkeye yalan yanlis haberlerle satasacaksaniz, sonuclarina da katlanacaksiniz, dunyanin her yerinde gecerli kural budur, aklinizda olsun.
biri de yukaridaki mesajimi ciddiye alip, abd el kaideyi destekliyor diye tweet atarsa, sorumluluk kabul etmiyorum, ornek olarak verdim, hapise girersiniz, gozunuzun yasiniza bakmazlar. sinirdisiyla yirtmis eleman, ozgurlukler ulkesi elbette, hapise atmiyorlar gelismis ulkelerdeki gibi.

men kucik choichmen

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir