https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Twitter Meclisi Karıştırdı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması yasa teklifinin görüşmelerinde attığı tweet, ”milletvekillerinin attığı mesajların Meclis’i bağlayıp bağlamadığı” konusunu gündeme getirdi.

Meclis bürokratları, ”Milletvekillerin attığı tweet’lerin Meclis’i bağlaması düşünülemez. Çünkü, Meclis’in sunduğu bir hizmet değil. Meclis, kurum olarak kendi adına gönderdiği tweet’lerden sorumludur” görüşünü savunuyor.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekillerinin attığı tweet’lerin kurum olarak Meclis’i bağlamadığını belirterek, ”Yapılanın doğru olup olmadığı tartışılabilir, o ayrı bir konu. Atılan tweet’lerin karşılığının verileceği yer Meclis ya da TBMM Genel Kurulu değilir. Buna basın toplantısı, miting, yazılı veya sözlü açıklama ya da siyasi partide veya yine twitter’de yanıt verilir” dedi.

Tweet atan bir milletvekilinin o sırada Meclis’te olup olmadığının tespit edilmesi imkanı bulunmadığını belirten Yakut, ”Milletvekili o tweet’i Genel Kurul’da mı yoksa başka bir yerde mi attı, nasıl tespit edeceğiz?” diye sordu.

Yakut, milletvekillerinin söyledikleri sözler ve davranışlarından yine kendilerinin sorumlu olduğunu belirterek, bu nedenle attıkları tweet’lerde de dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Tayyar ile CHP’li milletvekillerinin tartışmasına işaret eden Yakut, konunun tartışılacağı yerin Genel Kurul olmadığını, Başkalık Divanı olarak yapılan eleştiri ve verilecek yanıt konusunda başka bir şey yapmasının mümkün olmadığını anlattı.

-”Özenli olmak gerekiyor”-

Kendisi de twitter’i düzenli olarak kullanan TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar da ”Söylediğimiz, konuştuğumuz her şey gibi yazdıklarımız da bizi bağlar” dedi.

Konunun TBMM Genel Kurulu’nda gündeme gelmesini doğru bulmadığını beliren Ünüvar, twitter’de başlayan bir tartışmanın başka mecralarda sürmesi ya da sonlandırılması yerine, yine twitter’da sürmesi gerektiğini savundu.

”Twitter ile görüşlerimi ifade ediyorum, eleştiriyorum, iğneliyorum, bilgi paylaşıyorum, geniş kesimlere ulaşıyorum. Sosyal medyayı iş olsun diye kullanmıyorum. İş gibi görüyorum” diyen Ünüvar, 15 bin takipçisi bulunduğunu vurguladı. Ünüvar, sosyal medyada atılan mesajlarda özenli davranmak gerektiğini ifade etti.

-”İçtüzük’te yeri yok”-

Twitter tartışmasına konu olan AK Parti’li Şamil Tayyar ise yazdıklarının sadece kendisini bağladığını belirterek, ”Atılan mesajlarda suç unsuru varsa gereken yapılır. Atılan tweet üzerinden TBMM Genel Kurulu’nda tartışma açılamaz. Bunun İçtüzük’te yeri yok. Belki bu tartışmalar zamanla İçtüzük’te bu konuda bir değişiklik ihtiyacını doğurabilir” diye konuştu.

Tayyar, milletvekili olarak sosyal medyayı iletişim aracı olarak kullandığına işaret ederek, ”Ben bir espri yaptım. 40 yıl düşünsem bu kadar tepki çekeceğini tahmin edemezdim” dedi.

alıntı: haber7

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir