https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Twitter’da Takipçi Arttırma Taktikleri

Twitter, ülkemizde en çok tercih edilen sosyal medya mecralarından biri. Son rakamlar, Türkiye’de 13 milyona yakın Twitter hesabı olduğunu gösteriyor. Peki bu kadar hesap açılmışken ve fenomen üstüne fenomen yetiştirmişken bu topraklar, siz neden takipçisi çok, attığı tweet yüzlerce rt alan biri olmayasınız ki? İşte bu yazımızda, biraz sabır ile büyük bir twitter hesabına nasıl sahip olunur, bunun taktiklerini vereceğiz.

kaliteli-tweet

1- Kaliteli İçerik Girmek

“İçerik kraldır” sözü sosyal medyanın mottosudur. İçeriği siz oluşturduğunuz için Twitter gibi sosyal ağlarda sizi öne çıkaracak her zaman içeriğinizdir. Attığınız tweetler ne kadar kaliteli ve insanların dikkatini çekecek tweetler olursa siz de o kadar çok dikkat edilir ve bunun neticesi olarak takip edilirsiniz. Aklınızda güzel bir projeniz varsa ve bunu 140 karakterle hayata geçirebilirim diyorsanız, konseptinizi ve üslubunuzu belirleyip Twitter’a ilk adımınızı atın. Bu adımda verdiğimiz tüyo ile birlikte, sonraki adımlardaki tüyoları kullanmaya başladıkça takipçilerinizin arttığını ve etkileşim aldığınızı göreceksiniz.

hashtag

2- Tweetlerde etiket kullanmak

Kaliteli içeriğe sahipsiniz ama tek başınasınız. Size herkes ulaşamıyorsa ne olacak? Siz etkileşime geçme işlemine başlamadan önce sizinle etkileşime geçilmesi gerekiyor. Bunun için yapacağınız şey çok basit. Tweetlerinizde, içeriğe uygun etiket kullanmak. Hashtag’ler, sizi trend listesinden tweet okuyanlara ulaştıracaktır. Bu da, kaliteli içeriğinizden dolayı, size takipçi olarak geri dönecektir. Trend listesindeki bot TT’leri dışındaki etiketlere yorum yapmak sizi görünür kılacaktır. Etiket kullanmaktan çekinmeyin.

twitter-etkilesim

3- Etkileşime Geçme

Şimdiye kadar siz, taşı atıp ses gelmesini beklediniz. Artık, atılan taşlara sizin ses vermenizin zamanı geldi. Sizin gibi kaliteli içerik paylaşan kişilerle etkileşime geçmek, onları tweetlerini RT’lemek ya da Fav’lamak, onları takip etmek ve geri dönüşlerini beklemek size takipçi olarak geri dönecektir. Özellikle, büyük RT hesapları ve özlü söz hesaplarını takip etmek, size, birazdan bahsedeceğimiz bir maddedeki eylemi icra edenlerin ağına düşürecek ve sizin takipçilerinizin artmasına sebep olacaktır. Bunun için, takipçi sayıları yüksek ve takip ettikleri kişi sayısı takipçilerinin sayısına yakın olan kişileri takip etmeniz yeterli. Bir günde 300 takipçiye çok zorlanmadan ulaşabilirsiniz.

twitter-takipciler

4- Büyük hesapların takipçilerini takip etme

Evet, çoğu Retweet ve özlü söz hesabı bugünlere Takip et-Bırak yöntemi ile geldi. Burada yapılması gereken sizi takip edenlere dokunmamaktır. Takip ettiğiniz kişilerden dönenleri saklayıp, sizi takip etmeyenleri silerek takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. ama bunun için twitter limitlerini bilmenizde fayda var ;)

hedef-kitle

5- Hedef Kitleye ulaşma

Twitter’da büyük hesapların takipçilerini takip ederek kısa sürede büyüyebilirsiniz ama istediğiniz verimi alma noktasında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bunun için de hesabınıza uygun hedef kitleyi takip etmeniz sizin konseptinize göre daha fazla büyümenizi ve etkileşim almanıza sebep olur. Unutmayın, hedef kitle takibi sizin biraz zamanınızı alır ama dönüşleri daha sağlam olur. Piyasada örneklerine çokca rastladığımız, hedef kitle takibiyle büyüyen ve etkileşim alan hesaplar oldukça fazla. Siz neden bunlardan biri olmayasınız?

Twitter takipçi arttırma taktiklerinin genelgeçer olanları bu şekilde. Gerisi size kalmış. Fenomen adayları olarak hadi bakalım, koşun! Sosyal medya sizi bekliyor!

Twitter takipçi arttırma konusunda danışmanlık almak isteyenler bana sener@sosyalmedyahaber.com mail adresinden ulaşabilirler.

Hakkında SMH MAKALE

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir