https://juragankomik.com
Salı , 16 Nisan 2024

#twitterkullanTurkiye ama nasıl?

Twitter, 2010 yılında ülkemizde yaygınlaşmaya başlamıştı. Öncülüğünü gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un yaptığı twitter akımı kısa zamanda tüm Türkiye’yi sarmıştı. Bugün Twitter’da 10 milyondan fazla Türk kullanıcı mevcut. Peki Twitter’ı nasıl kullanıyoruz? Ya da şöyle sorayım. Twitter’ı herkes kullanabiliyor mu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dün akşam Twitter’da başlattığı etikette “Twitter kullan Türkiye” dedi.  Bu nedense aklıma şu afişi getirdi:

okuma yazma kursu

Twitter içerisinde “Twitter kullan Türkiye” diyerek Twitter kullanmayanlara nasıl ulaşacaksın ki? neyse bu işin şaka kısmı. Şimdi işin pratik kısmına gelelim.

Türkiye Twitter kullanır ama kullananların doğru kullanmasını nasıl sağlayabiliriz? Bunu konuşmak gerekiyor. 140 karaktere cümlelerimizi sığdırabilecek miyiz? dm nedir? mention nedir? takipçi, takip edilen nedir? bütün bunlar aslında ufak şeyler olarak gözükseler de bilmeyenlerin canını sıkan ve insanları Twitter’dan soğutan şeyler. Günlük limitler, RT canavarlığı, etiket manyaklığı… bütün bunlar aslında Twitter’ı bir nebze de olsa çekilmez kılan unsurlar. Ama ne olursa olsun biz Twitter’ı seviyoruz. kendimizi rahatça ifade edebildiğimiz bir sosyal medya mecrası olarak görüyoruz Twitter’ı. Facebook’ta akrabalarına yakalanmamak için durum güncellemesi yapmayanlar Twitter’da istediklerini yazıyorlar. Bu bir bakıma özgürlüğü de sağlıyor. Ama sınırsız özgürlük her yerde olduğu gibi Twitter’da da engellenmelidir. Kişi haklarına saygılı olmak insani bir olgudur ve bunu reel hayatta yaptığımız gibi sosyal medyada da yapmalıyız.

Velhasıl, Twitter çok güzel gelsenize!

Hakkında SMH MAKALE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir