https://juragankomik.com

uTorrent Kullanıcıları için Download Hızlandırma

uTorrent, dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak kullanılan torrent dosya indirme programlarından bir tanesidir. Program oldukça iyi olmasına rağmen ilk kurulumda maksimum hızı almak mümkün değil. “uTorrent indirme hızı nasıl arttırılır?” konusunu bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Adımları dikkatlice uygulayarak uTorrent programında indirme hızını maksimum seviyeye çıkartabilirsiniz. İlk olarak program kurulu değilse indirip kurun.

uTorrent İndir

Programı kurduktan sonra iki kere tıklayarak açın, daha sonra üst menüden “seçenekler” sekmesinde “Tercihler” butonuna tıklayın.

1

Açılan pencerede adımları dikkatli bir şekilde uygulamanız gerekiyor, detaylı olarak yapabilmeniz için “uTorrent Download Hızı Nasıl Artırılır” konusunu resimli olarak anlatacağız. Pencerede BitTorrent sekmesine geçin.

2

BitTorrent sekmesinde ayarları resimdeki gibi ayarlayarak bir sonraki işleme geçebilirsiniz. Bu kısmı tamamladıktan sonra bant genişliğini ayarlamaya geçeceğiz. BitTorrent sekmesinin hemen üstündeki seçeneğe “Bant Genişliği” sekmesine tıklayın.

Ayarlamaları:

  • Maksimum Bağlantı Sayısı: 2500
  • Torrent başına maksimum eş sayısı: 500
  • Torrent başına gönderme yuva sayısı: 10

Şeklinde ayarlayın.

3

Gelelim gelişmiş ayarlara, sekme bölümünde en alt kısımda bulunan “Gelişmiş” sekmesine geçin,

bt.allow_same_ip” kelimesini bulun ve karşılığını “Doğru” yada “True” yapın. Daha sonra aynı sekmeden “rss.update_interval” kısmını bularak değerini “20” olarak değiştirin.

İşlemleri tamamladıktan sonra uTorrent programında maksimum hız ile indirme yapmak için tüm ayarları tamamlamış olacaksınız, pencereyi kaydet diyerek kapatın, daha sonra indirmeleri gerçekleştirebilirsiniz. Eğer herhangi bir hız artışı yoksa, internet sağlayıcınızda problem olabilir, genel olarak internet yavaşlığı problemi yaşıyorsanız sağlayıcınıza başvurabilirsiniz.

Hakkında Mert Usluer

Sosyal medya, teknoloji ve bir çok konuda yazar. "sosyalmedyahaber.com"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir