https://juragankomik.com
Perşembe , 2 Mayıs 2024

Facebook Haber Kaynağı reklamlarını azaltıyor!

Kullanıcılar şikayetçi!

Facebook‘a girdiğinizde haber kaynağında arkadaşlarınızın paylaştıklarından çok sayfa tanıtımları, reklamların gözükmesi kullanıcıları kızdırmış gözüküyor. Öyle ki yapılan anket sonucunda bu tür reklamlardan çok arkadaşları hakkında paylaşımlar görülmesinin ortaya çıkması sonucunda Facebook reklam azaltma kararı almış durumda.

Aslında bu reklamlar daha çok paylaşım reklamları olduğu için Facebook’un düşünce tarzına göre kullanıcıları etkilemeyecek nitelikteydiler. Herhangi bir sayfanın veya kişinin paylaşımı “öne çıkar” butonu ile kişilere paylaşım olarak ulaştırılabiliyordu. Bu sayede kullanıcılar ilgilendikleri sayfa veya kişilere göre bu tür paylaşımları da reklam olarak ana sayfalarında görmekteydiler. Yapılan anket, kullanıcıların bu durumdan memnun olmadığını ortaya çıkardı.

Bir süre önce Facebook tarafından satın alınan Instagramda da reklamlar sinir edici duruma gelmeye başladı diyebiliriz, son olarak Instagram’da video reklamların başlayacağı bildirilmişti fakat henüz harekete geçilmiş değil. Kullanıcılar tepkilerini göstermedikleri sürece reklamlar her tarafımızda olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Son olarak belirtelim, Facebook bu reklamları azaltma işlemlerini 2015’in Ocak ayı, yani ilk ayında başlatacak. Gelişmeler ve yeni haberler için takipte kalınız.

Hakkında Mert Usluer

Sosyal medya, teknoloji ve bir çok konuda yazar. "sosyalmedyahaber.com"

One comment

  1. Reklam gelirleri bi websitesinin onemli kaynagidir fakat facebook gibi bircok kullanicisi olan bi web sitesinin kullanicilara daha cok hitap etmesi icin reklamlari azaltmasi bence mantikli karar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir