https://juragankomik.com
Perşembe , 2 Mayıs 2024

Mobil Ödemeler Günlük Yaşama Dahil Oluyor

Mobil akıllı telefonlar hayat tarzımızı her geçen daha fazla değiştiriyor ve kolaylaştırıyor. Daha önce sadece konuşmak ve mesajlaşmak için kullanılan cep telefonları artık yüklenen işletim sistemleri ile bizim için artık bir multimedya veya navigasyon cihazı, internet ve sosyal medya bağlantısı haline gelmiş durumda. Fakat artık bu cihazlar dahada ileriye giderek günlük yaşantımızında bir parçası olacaklar gibi gözüküyor.

Son olarak McDonald’s Fransa’da bizim daha çok online sanal ödeme yöntemi olarak bildiğimiz Paypal’ı cep telefonu ve tablet üzerinden ödemelerde test etti. Reuters tarafından verilen habere göre firmaya bağlı 30 restorant bu teste katıldı. Uygulamanın test edildiği mekanlarda müşteriler siparişlerini akııllı cep telefonları ve tablet bilgisayarları üzerinden verip, ödemeyide paypal ile yaparak ayrı bir kuyrukta siparişlerin gelmesini bekledi.

McDonald’s dünya çapında 30 binden fazla restoranta sahip ve şu an için en büyük restorant zinciri. Onun bu tarz bir mobil ödeme yönetimini uygulamaya koyması bir çok firmaya ve rakibine ön ayak olacaktır. Bu uygulamanın Paypal için  ise büyük bir sıçrama tahtası olacağı kesin, özellikle online alışveriş ve blog siteleri haricinde böyle bir alanda kullanılabiliyor olmak şirketi apayrı bir yere taşıyacaktır.

Ama Paypal için zorlayıcı bir diğer unsur ise sektöre giren ve rekabeti arttıran rakipleri. Son olarak mobil ödeme konusunda Square Starbacks ile anlaşmıştı. Starbucks bu yeni şirkete 25 milyon dolar gibi büyük bir yatırım yaparak sonbahardan itibaren mağazalarında Squre ile mobil ödeme opsiyonu sağlayacak.Bu sayede sadece bir kahve içmek için dışarı çıktığınızda yanınıza nakit veya kredi kartı almanız gerekmeyecek.

Diğer taraftan Moneybookers gibi Paypal’ın diğer dişli rakiplerininde oyuna dahil olması an meselesi. Rekabetin artması ise kullanıcıların işine yarayacak. Çünkü yakın zamanda yaygınlaşacak olan mobil ödeme opsiyonlarında ödüller ve puanların pazarlama araçları olarak kullanılacağından bahsediliyor. İsterseniz McDonald’s’da yemek yiyin, isterseniz Starbucks’ta bir kahve için ödemelerinizi telefonunuzu kullanarak mobil olarak yaparsanız hediye puanlar veya benzer ödüller hesabınıza yüklencek ve bunları daha sonraki alışverişlerinizde indirim veya ücretsiz ürün olarak kullanabilceksiniz.

Sosyal medya ve sosyal paylaşımın yükselişi internet ve internet kullanım alışkanlıklarında fark yaratmıştı, şimdi oyun alanı yavaş yavaş mobil platformlara doğru kayıyor. Mobil ödemelerde bu platformun en gözde uygulamalarından biri olmak üzere yola çıkmış durumda.

Hakkında Cengiz Taşkın

Hobi olarak kendisine blog yazmayı seçmiş bir blogger, teknoloji, internet, sosyal medya ve wordpress haberlerinin yakından takipçisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir